Zadar

VIDLJIVA MASNOĆA KANALIZACIJE

FOTO: Što se ono u Gradskoj luci izlilo, a nije od Odvodnje

Ekipa Odvodnje jutros je provjeravala sumnju koju smo dobili na fotografijama jednog našeg sugrađanina o izljevu kanalizacije u Gradskoj luci.

Ekipa Odvodnje jutros je provjeravala sumnju koju smo dobili na fotografijama jednog našeg sugrađanina o izljevu kanalizacije u Gradskoj luci.

Točnije, uz Liburnsku obalu nasuprot Ribarnice. Nije da tamo ponekad i ne vonja, ali uzrok nije u sustavu odvodnje.

- Hvala na informaciji, imamo osposobljene i stručne ljude koji su odmah izašli na teren i provjerili obje crpne stanice, iako nam automatika signalizira bilo koji zastoj. Ali nije na odmet to provjeriti i na licu mjesta. Naši ljudi su dizali šaht i izvijestili me kako je sve u redu - nema ni kapljice viška iz cijevi. Istina da su i oni vidjeli taj trag masnoće koji je,  moguće, došao s morem, kazao nam je direktor Grgo Peronja.

A možda je ispušten na licu mjesta pošto se u Gradskoj luci radi iskrcaj i ukrcaj ribe, a sami smo svjedočili i pranju paluba brodova što nije dopustivo u luci. U Gradskoj luci se, među ostalim, obavlja i tankanje gorivom brodova, ne samo ribarskih već i onih koji su u linijskoj plovidbi. Svega ima u Gradskoj luci -  strvina tuna, bijelih labudova i proždrljivih galebova, samo nema nadležnih službi koja bi čuvala pomorske običaje i čistoću mora.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA