SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713909600 AND gallery_id = 9037File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713909600, '9037', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Svi žele postati prvaci Zadra u Fortniteu i Fifi 19 - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

POČEO MIKRONISOV GAMING TURNIR LEVEL UP

FOTO: Svi žele postati prvaci Zadra u Fortniteu i Fifi 19

Uz gejmerski dio posebno su zanimljiva edukativna predavanja, koja će imati humanitarnu notu, jer će se prihodom od ulaznica urediti čekaonica Odjela za pedijatriju

Stotine mališana danas je dočekalo svoj dan u Kneževoj palači - nakon različitih izložbi i koncerata napokon je organizirano nešto što njih zaista zanima, turnir u računalnim igricama. Mikronis je u Zadar prvi put doveo LevelUp, a mladim gejmerima pružena je šansa da se iskažu u dvjema možda i najpopularnijim igricama, Fortnite i Fifa19.

Još dok je trajalo prvo edukativno predavane o štetnosti pretjeranog korištenja računala dr. Ivana Burcara, kojeg je poslušao i gradonačelnik Branko Dukić, vladalo je veliko iščekivanje uz računala Lenovo i HP, na kojima se igrao Fortnite. U prizemlju Kneževe palače čekala je nešto starija generacija dječaka, a s obzirom da je većina bila odjevena u dresove i sportske majice, nije bilo problem zaključiti da će ovdje "raditi" joystici i PlayStationi, jer je na meniju Fifa.

- Prvi put smo u Zadru u ovom zaista nevjerojatnom ambijentu, s puno vesele i uzbuđene djece, koja su to veselje i uzbuđenje prenijela i na nas. Želimo im pružiti čaroliju tehnologije, ali uz predavanja koja imaju humanitarnu notu i pokazati da moramo naći granicu u korištenju te da se u pojedinim trenucima treba znati kontrolirati, kaže direktorica Mikronisa, organizatora eventa, Gordana Puhelek.

Mikronis je za događaj pripremio impresivnu gaming tehnologiju, s 45 računala, velikim brojem televizora, PlayStationa, periferije poput slušalica, tipkovnica, miševa... Djecu su vodili educirani djelatnici te se već u 10 sati pristupilo prvim dvobojima. Nakon tri dana "bitke" u Kneževoj palači i Muzeju antičkog stakla, najbolji će uspjeti osvojiti nešto od ove vrijedne opreme, ali još će biti vrjednija titula najboljeg igrača Fortnitea i Fife 19 u Zadru.

Uz gejmerski dio posebno su zanimljiva edukativna predavanja, koja će imati humanitarnu notu, jer će se prihodom od ulaznica urediti čekaonica Odjela za pedijatriju. Prvo od njih imao je dr. Ivan Burcar, koji je govorio o ovisnosti djece o tehnologiji i njezinim posljedicama za tjelesno i mentalno zdravlje. Prema istraživanjima, korištenje tehnologije je sve više povezano s psihijatrijskim poremećajima popu ADHD-a, anksioznosti, depresije, pojačane agresije i psihoze. Dok igranjem igrica djeca s jedne strane razvijaju vještinu brze analize situacije, poboljšanu koordinaciju očiju i ruku te poboljšanu refleksiju, s druge strane zapostavljaju centre za komunikaciju i uspostavljanje veza s rodbinom i prijateljima.

Mikronis je u vrijeme održavanja turnira pripremio posebne popuste u svojoj zadarskoj poslovnici na adresi Bana Josipa Jelačića 1. U njoj svi gameri mogu na licu mjesta vidjeti i isprobati Avenio Gepard računala.

LevelUp - turnir u Fortniteu i Fifi počeo u Zadru
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA