SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711580400 AND gallery_id = 10051File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711580400, '10051', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: U crkvi sv. Nikole od komedije do bizarnog završetka - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

PRETPREMIJERA PREDSTAVe "INSTRUKCIJA"

FOTO: U crkvi sv. Nikole od komedije do bizarnog završetka

U mističnom ambijentu crkve sv. Nikole, jučer je pretpremijerno izvedena predstava "Instrukcija" u kojoj igraju Lovro Ivanković i Nika Ivančić.

U mističnom ambijentu crkve sv. Nikole, jučer je pretpremijerno izvedena predstava "Instrukcija" u kojoj igraju Lovro Ivanković i Nika Ivančić. Riječ je o tekstu teatra apsurda, djelu Eugenea Ionesca u režiji telentiranog Lovre Ivankovića koji u ovoj kazališnoj predstavi ima dvojaku ulogu. Taj je tekst imao i na obrani diplome na Akademiji, a sada je briljirao kao glumac i redatelj.

Predstava započinje zvukom školskog zvona, nakon čega se na sceni Profesoru pridružuje Učenica koja se nada da će je stari Profesor pripremiti za obranu doktorata koja ju uskoro očekuje, a što je i velika želja njezinih roditelja. Kada Profesor na početku poduke odluči provjeriti njezino matematičko znanje, ispostavi se da pristojna i uglađena Učenica zna samo zbrajati do 10, oduzimanje i malih brojeva, kao i brojanje (!) baš joj i ne ide od ruke, ali zato zna ogromne računice koje, prema njezinim riječima, nije mogla shvatiti, pa ih je odlučila naučiti - napamet.

Nakon opetovanih pokušaja da Učenicu nauči logici, pa potom i lingvistici pošto matematiku, blago rečeno, Učenica baš i nema u malom prstu, Profesor se sve više uzrujava, a stvari u malom francuskom stanu postaju sve bizarnije i mračnije, dosežući neočekivan vrhunac...

Nakon predstave postavlja se što zapravo znače diplome i svjedodžbe, uče li u školama djecu i studente da misle ili da bez propitkivanja slijede unaprijed propisane obrasce?

Atmosferu nove pretpremijere Drame Plus donosi vam naš fotoreporter Krešimir Sorić, a premijeru predstave pogledajte danas (16. lipnja) u 21 sat.

Drama+: Instrukcija
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA