SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 7340File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '7340', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Večer sljubljivanja Mihovih sireva i jadranskih vina - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

LJUBITELJI VINA

FOTO: Večer sljubljivanja Mihovih sireva i jadranskih vina

U sljubljivanju sudjelovale su 4 vrste sira i 24 različita vina. Sva vina pokazala su izvrsnu kvalitetu uz ove vrhunske sireve svjetskog glasa

U petak, 27. listopada 2017. godine u 19 sati u Zadru održao se jedinstven događaj: Večer sljubljivanja sireva i vina.

Organizacijski dio potpisuje mlada Udruga ljubitelja vina iz Zadra, koja je još uvijek u fazi osnivanja, međutim već se uhvatila organizacije raznih eno-gastro evenata. Inače Udruga ljubitelja vina već na samom početku broji 40-ak članova, a predsjednik udruge je Filip Erceg, podpredsjednik Mario Vuksan, a tajnica udruge Manuela Plohl.

Što se pak tiče održane gastro manifestacije, cilj je bio sljubljivanje sireva sirane Mih sa Paga sa vinima brojnih vinara iz čitave jadranske regije u cilju pronalaska najbolje kombinacije sira i vina. Događaj se održao u konobi kod domaćina manifestacije poznatog zadarskog Chefa Renata Kraljeva.

S vinima sudjelovali su sljedeći vinari: Vinarija Boškinac, Vina otoka Paga, Kraljevski vinogradi, MasVin, Degarra, Vinarija Škaulj, Zigante, Vina Fakin i Peršurić.

U sljubljivanju sudjelovale su 4 vrste sira i 24 različita vina. Sva vina pokazala su izvrsnu kvalitetu uz ove vrhunske sireve svjetskog glasa, a ovdje objavljujemo samo pobjednike kategorija:

U sljubljivanju sa paškim sirom u kategoriji crnih vina, prvo mjesto podijelila su 2 vinara i to: Vinarija Boškinac s Cuvee-om i vinarija Degarra sa vinom Bonterra. Sa istim sirom u kategoriji bijelih odležanih vina prvo mjesto odnio je Pošip Prestige od Kraljevskih vinograda.

Pri sljubljivanju sa miješanim sirom Otočan, prvo mjesto u kategoriji crnih vina osvojio je opet Degarra sa svojom Bonterrom, dok je u kategoriji bijelih odležanih vina prvo mjesto otišlo u Istru, a osvojila ga je vinarija Fakin sa vinom La Prima. U kategoriji bijelih svježih vina prvo mjesto osvojio je Boškinac sa vinom Gegić.

Sljubljivanje sa kravljim sirom s tartufom imena Tartufin prošlo je na sljedeći način: prvo mjesto u kategoriji crnih vina osvojio je opet Cuvee od Boškinca, dok je u kategoriji pjenušavih vina prvo mjesto osvojio istarski pjenušac obitelji Peršurić, Misal - Istra.

U sljubljivanju sa kravljim sirom Kolanjac u kategoriji crnih vina prvo mjesto osvojio je opet Degarra sa svojom Bonterrom, a u kategoriji bijelih svježih vina prvo mjesto odnio je Degarra sa svojim Pošipom. U kategoriji pjenušavih vina prvo mjesto osvojio je pjenušac obitelji Peršurić Misal - Rose.

Čestitamo pobjednicima kategorija, a Udruga se ovim putem zahvaljuje svim vinarima koji su sudjelovali sa svojim vinima, a posebna zahvala ide Renatu Kraljevu kao domaćinu manifestacije, koji je večer popratio svojim gastro delicijama.

 

 

 

Večer sljubljivanja sireva i vina
Foto: PR
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA