Zadar

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA ZADARSKOG SUDA

FOTO/VIDEO: Daruvarac ponovno iza rešetaka - osuđen na pet godina zatvora

Sutkinja Općinskog suda Mitra Meštrović danas je nakon završnih riječi, izrekla presudu kojom je Darko Kovačević Daruvarac dobio ukupno pet godina zatvora.

Sutkinja Općinskog suda Mitra Meštrović danas je, nakon završnih riječi, izrekla presudu kojom je Darko Kovačević "Daruvarac" osuđen na ukupno pet godina zatvora.

Za optužbu nanošenja teške tjelesne ozljede 18-godišnjoj Loreni Gurlici dobio je 4 godine i 6 mjeseci te još 10 mjeseci za prijetnju što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, pola godine manje nego što je tražilo tužiteljstvo. Na tu, nepravomoćnu presudu, obje strane imaju pravo žalbe. Daruvarac je ponovno završio u lisicama i odveden je u istražni zatvor gdje će čekati pravomoćnost presude do izdržavanja kazne.

Kakvu je reakciju presuda izazvala na licu Daruvarca koji je dan ranije priznao krivnju za premlaćivanje 18-godišnjakinje, većina zadarskih novinara nije mogla vidjeti iako su na izricanje presude čekali ispred zgrade suda od 8:30 sati.

Zbog male sudnice, raspravna sutkinja Meštrović dala je prednost samo televizijskim kućama, koje su mogle ući u sudnicu. Ostale novinare uputila je na glasnogovornika Općinskog suda Denisa Klarendića koji se nalazi u drugoj zgradi u Gradu. To je s pravom izazvalo ogorčenje kod novinara koji su se našli u diskriminirajućoj poziciji obavljanja svog posla.


View on YouTube

PRIKAŽI KOMENTARE (28)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA