SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 9528File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '9528', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO/VIDEO: Okolnosti požara na kućici - ugostitelj zapaljeno ulje gasio vodom - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

VATRENI POČETAK ADVENTA U ZADRU

FOTO/VIDEO: Okolnosti požara na kućici - ugostitelj zapaljeno ulje gasio vodom

Izbio je požar na kućici koja se nalazi uz stepenice između Trga Petra Zoranića i Trga pet bunara.

NOVO Policija nije imala puno posla oko utvrđivanja uzroka požara na adventskoj kućici - na terenu je sve bilo jasno.

Kako su nam potvrdili u PU zadarskoj, do požara je došlo uslijed nestručnog rukovanja aparatima za kuhanje. Ugostitelju se zapalilo ulje na grill ploči, a on je u brzini na njega nesmotreno bacio vodu čime je samo pogoršao situaciju. Izazvao je burnu kemijsku reakciju u kojoj dolazi do rasplamsavanja plamena koji naraste nekoliko puta za samo par sekundi. Srećom, vatra se nije proširila na ostale montažne objekte.

Još se utvrđuje materijalna šteta koja će, sudeći po prizorima, biti velika. Prema uvjetima natječaja, za svu nastalu štetu na objektu odgovoran je ugostitelj. Nadležnoj gradskoj tvrtki, Tržnici Zadar, poslali smo upit o osiguranju kućica i njihovoj opremljenosti za ovakve slučajeve.

RANIJE Drugog dana "Adventa u Zadru" izbio je požar na kućici koja se nalazi na Trgu Petra Zoranića, uz stepenice za Trg pet bunara.

U Županijskom vatrogasno-operativnom centru doznajemo da je dojava stigla u 12:55 sati. Vatrogasci su odmah izašli na teren, brzo ugasili vatru i spriječili njezino širenje. Prema informacijama s terena, uzrok požara je nestručno rukovanje plinskom bocom, no to tek treba potvrditi očevidna ekipa policije.

Još se utvrđuje i materijalna šteta na jednom od 25 montažnih objekta koje je za potrebe manifestacije "Advent u Zadru" unajmila gradska tvrtka Tržnica Zadar.

Donosimo fotografije s mjesta događaje i snimku trenutka u kojem je vatra iznenadila okupljene među kojima su bila i djeca! Nasreću, nitko nije ozlijeđen.


View on YouTube


View on YouTube

Zahvaljujemo čitateljima na fotografijama i videozapisima.

Požar na adventskoj kućici
Foto: 057info - čitatelji
PRIKAŽI KOMENTARE (45)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA