SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 9778File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '9778', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Više od 500 maskiranih mališana okupiralo Forum - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

ODRŽAN PRVI DAN 057 KARNEVALIĆA

FOTO: Više od 500 maskiranih mališana okupiralo Forum

Drugi dan Karnevalića održat će se sutra u istom terminu

Prošao je prvi dan najveselijeg zadarskog karnevala - 057 karnevalića! Više od 500 djece, praćeno odgojiteljicama iz 17 gradskih vrtića, prošlo je u maškaranoj povorci od Branimirove obale, preko mosta, Kalelargom do Foruma. Na samom Forumu polaznici završnih godina vrtića, oni koji će već na jesen "grijati" školske klupe, kao i oni s posebnim potrebama iz DV Latica, predstavili su svoje skupne maske, koje su i ove godine slavile prirodu i mitološki svijet dječjih priča.

Čast da otvore Karnevalić imala su djeca iz Latice, koja su predstavila masku mora. "Što ribice male rade kad ribari bace mreže? -Bježe! Što ježevi morski rade kad ih gleda neko dijete? -Prijete! A kad u more skočiš što kaže more plavo? -Bravo!", pratio je voditelj ovu razdraganu skupinu.

Slijedila su ih strašila iz Manulice, Zatvorenici iz DV Cvit, Razigrani smajlići DV Ćok, "Naš planet" DV Casper... Male Simbe DV Zazu na Forum su donijele "Hakunu matatu", Jadran babuške, a Grigor Vitez se predstavio orašarom i balerinama. "Orašar - figura mala u princa se pretvara, a djevojčica balerina postane i u tren prava bajka nastane", pjevali su vitezići.

"Djeca iz Voštarnice misle malo na druge, misle malo na treće, jer Zemlja za nas okreće", pjevale su note PO Voštarnica, nakon kojih su defilirali zečići (PO Galeb), Eko vatroborci (PO Višnjik), "Pogofi tko sam!" PO Vruljice, Čarobna šuma (DV Šuškalica), Vile i vilenjaci (Čudesna šuma) te pčelice PO Potočnice.

Karnevalić 057 održan je u okviru Zadarskog karnevala, uz podršku Grada Zadra, TZ Grada Zadra te sponzora, Maraske, Poliklinike Vrdoljak i Tvornice kruha. Mališanima koji su sudjelovali u povorci organizatori su osigurali sokiće i krafne. Drugi dan Karnevalića održat će se sutra u istom terminu.


NE PARKIRAJTE NA BRANIMIRU!
Organizatori mole vozače da sutra ujutro, u utorak, ne parkiraju automobile na parkiralištu iza caffe bara Branimir, jer je prostor potreban za okupljanje djece pred polazak u povorku.

Karnevalić 057 - 2020., 1. dan
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA