SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 8368File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '8368', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Zadar se može pohvaliti u Tjednu talijanskog jezika - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

TALIJANSKI JEZIK I INTERNET

FOTO: Zadar se može pohvaliti u Tjednu talijanskog jezika

Danas je svečano otvoren 18. po redu Tjedan talijanskog jezika u svijetu kojeg organizira Zajednica Talijana Zadar. Ove godine tema mu je "Talijanski na Internetu, Internet za talijanski",

Danas je svečano otvoren 18. po redu Tjedan talijanskog jezika u svijetu kojeg organizira Zajednica Talijana Zadar. Ove godine tema mu je "Talijanski na Internetu, Internet za talijanski", a cilj manifestacije je promovirati talijanski u svim aspektima, pokazati kakav utjecaj ima talijanski jezik u svijetu Interneta, a poseban će se prostor dati djeci i mladima. Radionice će se obavljati pod vodstvom mladog zadarskog akademskog slikara Mirka Marušića, prof. Susy Morene Calmette, prof. Francesce Marlgarise i prof. Emiliana Palumba. Otvorenje je pjesmom uljepšala grupa AKA Crescendo.

-Imamo jako dobre odnose sa Zajednicom Talijana. Talijanski jezik se, iza engleskog, najviše uči u našim školama. Učenici u Osnovnoj školi Stanovi uče talijanski jezik već od prvog razreda, već godinama imamo i talijanski vrtić, a uskoro započinje i učenje talijanskog jezika po modelu C u Osnovnoj školi Bartula Kašića, tako da se imamo čime pohvaliti, rekao je Joso Nekić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo.

U sklopu Tjedna, u srijedu će se u OŠ Tkon - Pašman održati Kreativna radionica "Simboli od prethistorije do Interneta", a u četvrtak slijedi radionica "Riječi, slike i zvukovi sa Interneta" (OŠ Kruno Krstić). U petak će se pod vodstvom prof. Calmette i prof. Malgarise održati seminar "Znakovi i simboli u razvoju komunikacije: od predhistorije do danas" na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti te radionica "Manzoni i Promessi sposi: jezik nove nacije" u gimnaziji Vladimira Nazora. U subotu će se ponoviti prve dvije od spomenutih radionica, ali ovaj put u Zajednici Talijana i OŠ Bartula Kašića.

Tjedan Talijanskog jezika
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA