SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 7414File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '7414', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Zadar trajao jedno poluvrijeme, a onda je uslijedio - potop - Vijest - 057info - Zadar

Sport

UVJERLJIVI PORAZ OD VELIKOG RIVALA NA VIŠNJIKU

FOTO: Zadar trajao jedno poluvrijeme, a onda je uslijedio - potop

Kod Zadra najbolju utakmicu pružili su Knowles sa 17 poena i Brzoja s 12, dok se za Bostica, unatoč 14 poena to ne bi moglo reći, zbog šuta za 3 od 2-10.

Iako se nakon 20 minuta igre činilo da bi Zadar mogao održati neizvjesnost u utakmici s kvalitetnijim protivnikom, Cvena zvezda elegantno je prošla kroz vruću atmosferu Dvorane Krešimira Ćosića i odnijela u Beograd puni plijen. Zadar je pojedine dionice igrao na maksimumu svojih mogućnosti, no čim je došlo do prvog većeg pada zvezdaši su odmaglili u nedostižnu razliku.

Dobro je, dobro Zadar ušao u utakmicu. Nakon primljenog poena Brzoja postiže tricu, Knowles krade i iznuđuje namjerni prekršaj, polaže i sam probije cijelu obranu Zvezde, najkraće rečeno igra kao da mu je zadnja utakmica. Rezultat te energije i solidne igre cijele momčadi je 13:8 nakon četiri minute igre. Naravno, Zvezda se uporno vraća, izvrsni Feldeine nosi goste s osam poena, ali Zadar mazi i sreća - Špralja prvo ubacuje tricu od table a Bostic s istekom vremena preko ruke ubacuje sa sedam metara z 21:15. Na prvi mini-odmor Zadar ide s prednošću 23:19.

Špralja tricom otvara drugu četvrtinu. Zadar bez Knowlesa, s Bašićem i Bosticem na niskima igra i dalje vrlo dobro i da je protivnik nešto lošiji bilo bi tu osjetnije prednosti. Ovako crveno-beli održavaju korak i konstantno prijete da se prednost prelije na njihovu stranu. Sredinom četvrtine u tome i uspijevaju, ali i Zadar pokazuje karakter. Bašić pogađa tricu a vidno nervozni Antić zbog prigovora dobiva tehničku pogrešku u trenutku kada Zvezda kreće u napad. Zadar to obilato koristi, Knowles pogađa bacanje, Krajina dvaput pogađa, Brzoja jednom i šteta što Radičević koristi posljednji napad za smanjenje na 45:42.

U treću četvrtinu ulazimo s dva pitanja - hoće li i koja momčad energetski pasti i hoće li proigrati inače najbolji Zvezdin igrač Taylor Rochestie. Rochestie nastavlja s blijedom partijom i tri nova promašaja ali Zadar gubi sve konce iz utakmice - Zvezda u manje od tri minute radi seriju 17:0 i odlazi na 49:61. Uzaludna je želja Aramisa Naglića da nešto promijeni, njegovi igrači nemaju rješenje niti za jedan napad i da nije puke slučajnosti i nastojanja zvezdaša da se ne potroše pitanje je koliko bi prednost u ovim trenucima rasla. Prije zadnje četvrtine sve je gotovo - već je 54:71.

Nada u pobjedu je ugasla, ali tribine bodre Zdrane i pri hvatanju zaostatka od desetak razlike. Zadar posljednjih nekoliko minuta pokušava pressingom napraviti čudo - 70:78 tri i pol minute do kraja najdalje je što se uspjelo. Sve ostalo bilo je očuvanje obraza i podnošljiec razlike, a ona je u ovom slučaju iznosila - minus 12.

Kod Zadra najbolju utakmicu pružili su Knowles sa 17 poena i Brzoja s 12, dok se za Bostica, unatoč 14 poena to ne bi moglo reći, zbog šuta za 3 od 2-10.

Zadar pokleknuo pred Crvenom Zvezdom
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (16)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA