SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713218400 AND gallery_id = 10418File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713218400, '10418', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Zadarski nogomet i sport dobili dva moderna nogometna igrališta - Vijest - 057info - Zadar

Sport

OBIŠAO DUKIĆ SA SURADNICIMA

FOTO: Zadarski nogomet i sport dobili dva moderna nogometna igrališta

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa suradnicima, pomoćnicom pročelnice Snježanom Jurinić, direktorom ŠC Višnjik Denisom Karlovićem i izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem, obišao je zadarske nogometne terene na Stanovima i na Višnjiku.

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić je sa suradnicima, pomoćnicom pročelnice Snježanom Jurinić, direktorom ŠC Višnjik Denisom Karlovićem i izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem obišao zadarske nogometne terene na Stanovima i na Višnjiku.

Ovime je uobilježen dovršetak svih radova na zamjenama travnatih podloga i obnovi ovih dvaju velikih nogometnih igrališta u Zadru.

Na terenu NK-a Arbanasi gradonačelnik Dukić naglasio kako je Grad Zadar od 2018. godine u sportsku infrastrukturu uložio više od pet milijuna kuna iz gradskog proračuna, a tu treba pribrojiti i sredstva Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog teniskog saveza.

- Zadarski nogomet i zadarski sport dobili su još dva nova suvremena igrališta s umjetnom travom na Stanovima i u Višnjiku kao poticaj razvoju nogometa, aktivnom provođenju slobodnog vremena djece i mladih. Stojimo na terenu na kojemu je zamijenjena travnata podloga i koji je doživio i neke preinake da bi u konačnici bio prikladan za potrebe NK-a Arbanasi i drugih klubova, kazao je zadarski gradonačelnik.

Svoje zadovoljstvo obavljenim radovima na igralištu Arbanasa u Stanovima izrazio je i Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskoga nogometnoga saveza.

- Već dosta godina HNS u svom programu djelovanja ima i segment podupiranja obnove postojeće i podizanja nove nogometne infrastrukture. Surađivali smo i na ovom projektu izvrsno sa Županijskim nogometnim savezom te Gradom Zadrom i zadovoljni smo što je ovo igralište obnovljeno i suvremeno uređeno. Vjerujemo da će nogometna igra na taj način u Zadru i Zadarskoj županiji dobiti zamah, istaknuo je Marijan Kustić.

O obnovi velikoga nogometnoga igrališta u Športskom centru Višnjik nekoliko je riječi kazao direktor Višnjika Denis Karlović.

- Veliki nogometni teren bio je zadnji veliki infrastrukturni zahvat u sklopu ŠC-a Višnjik koji smo, zahvaljujući kapitalnom ulaganju Grada Zadra, obnovili i opremili prema standardima koje propisuje FIFA. Na taj su način stvoreni optimalni uvjeti za svakodnevno treniranje oko tisuću i 300 mladih nogometašica i nogometaša, time i za razvoj nogometne igre i igrača, rekao je Karlović.

Snježana Jurinić iz UO-a za kulturu i šport Grada Zadra iznijela je niz podataka koji potvrđuju da je Zadar s pravom dobio naslov Europski grad sporta za 2021. godinu.

- Zadar je grad u svijetu priznatih vrhunskih sportaša, od Modrića preko braće Fantela do gospođe Franzotti. Kontinuirano podižemo razinu sportske infrastrukture u čitavom gradu, pa je posljednjih nekoliko godina grad bogatiji za teniski centar, gimnastičku dvoranu, klizalište i vanjske terene za rekreaciju na Višnjiku. Uređena su kvartovska sportska igrališta na Brodarici, Smiljevcu i MO Jazine 2. Veliki zahvati odrađeni su u Veslačkom domu, dvorani i kuglani na Mocirama, te na bazenu Kolovare. Ulagalo se i u dvoranu Jazine, nogometno igralište Bagat i fitness centar na Ravnicama, nabrojila je pomoćnica pročelnice Jurinić te istaknula kako je u Zadru registrirano gotovo 300 sportskih klubova i udruga od čega se rad 130 klubova sufinancira sredstvima Grada Zadra. Koliko se u Zadru potiče i ulaže u sportske aktivnosti govori i podatak da je u našem gradu registrirano 11 tisuća sportaša i rekreativaca, što je gotovo svaki šesti stanovnik Zadra, zaključila je Jurinić.

Nakon igrališta NK Arbanasi, u obilazak obnovljenoga velikog nogometnog igrališta u Višnjiku otišli su Branko Dukić, Marijan Kustić i Denis Karlović kojom su se prigodom uvjerili u kvalitetu svih zahvata koji ovaj nogometni objekt svrstavaju na visoku razinu.

Obilazak dva moderna nogometna igrališta
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA