Zadar

USKORO I SOLARNI PANELI

FOTO: Završena energetska obnova škole u Škabrnji

Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji nakon energetske obnove zablistala je u punom sjaju

Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji nakon energetske obnove zablistala je u punom sjaju. Projektom vrijednim 3,69 milijuna kuna ostvarit će se ušteda od najmanje 50 posto energije, a škola je iz energetskog D došla u A energetski razred. Tijekom provedbe projekta ugrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, podova i stropa, toplinska hidroizolacija krova te su ugrađeni termostatski ventili i pumpe za grijanje kao i LED rasvjeta. 

Ravnatelj je najavio da škola nastavlja s projektima zelene energije jer će se uskoro postaviti solarni paneli od 100 tisuća dolara koje je škola dobila 2018. godine kao glavnu nagradu u Abu Dhabiju s projektom Sretna škola plave ekonomije.

- Do ljeta bismo trebali završiti s natječajem za izvođača radova na postavljanju solarnih panela tako da će naša škola u potpunosti postati energetski samoodrživa, s vlastitom proizvodnjom električne energije, najavio je Pavičić. 

Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji jedan je od četiri školska objekta u kojima Zadarska županija kao osnivač provodi projekt energetske obnove u sklopu poziva Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Školska zgrada u Pagu je već dovršena, a obnova zgrade gimnazija u Perivoju Vladimira Nazora i osnovne škole u Gračacu je u tijeku. 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA