Zadar

NA OBALI KRALJA TOMISLAVA RADOVI DO 1. LIPNJA

FOTO: Završno asfaltiranje u Jazinama s betoniranim drvoredom!?

Jučer je započelo asfaltiranje posljednjeg kolničkog traka Obale kralja Tomislava. - Plus, minus 1. lipnja je rok kojeg su dobili u gradskoj upravi iz Hrvatskih cesta koje su investitor kapitalne obnove državnih cesta u Zadru.

ZADAR - Jučer je započelo asfaltiranje posljednjeg kolničkog traka Obale kralja Tomislava. - Plus, minus 1. lipnja je rok kojeg su dobili u gradskoj upravi iz Hrvatskih cesta koje su investitor kapitalne obnove državnih cesta u Zadru.

Zadar je s ovim projektu profitirao pa su uređena nova parkirališta na Bulevaru i Obali kralja Tomislava a nogostupi uz bedeme popločani su bračkim kamenom. Asfaltirat će se i Ulica Bartola Kašića premda nije državna već gradska, a posljednjih mjesec dana je pretvorena u gradilište.

Tvrtka Sarađen kao nositelj radova vratit će je u promet u daleko biljem stanju nego što je bila.
No, hoće li vratiti i drvored jasena uz bedeme u Jazine. U projektu cestogradnje najviše je osim živaca, vremena i novca građana, stradalo gradsko zelenilo.

Strahuje se da će tako biti i sa stablima koje su zasadili i održavaju Nasadi koje međutim nitko nije pitao ni konzultirao kada su stabla nestručno otkopana te su s primjesama betona zatvorena u male kvadrate.

Iako se radi o obuhvatu ceste, uređenje pješačko- zelenih zona, kako se čini, izvodi se bez hortikulturnog dijela projekta koji je rađen u Šibeniku.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA