SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 10318File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '10318', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Zbog korone završetak radova na Ribarskoj luci pomaknut na 5. studenog - Vijest - 057info - Zadar

Biznis

PROJEKT U VELOJ LAMJANI ZAPOČET 2006. GODINE

FOTO: Zbog korone završetak radova na Ribarskoj luci pomaknut na 5. studenog

Službeni rok završetaka ribarske luke u Veloj Lamjani produžen je na 5. studenog.

Službeni rok završetaka ribarske luke u Veloj Lamjani produžen je na 5. studenog. Radi se o vrlo zahtjevnom i opsežnom projektu koji nije prošao neokrznut posljedicima korona krize što su za probijanje ugovorenog roka uvažili nadzornici i investitori.

Oni su dopustili izvođaču radova Kali gradnji produžetak za 60 dana. Bit će to najduže pripreman i vođen projekt pod okriljem Lučke uprave Zadar.
S uređenjem ribarske luke u uvali otoka Ugljana počelo se 2006. godine. Ribari, osobito kaljski sretni što će napokon dobiti ribarsku luku prema standardima, trebali bi prezimiti na produženom lukobranu u uvali Vela Lamjana.

U sklopu radova kojima je rok bio 14 mjeseci dograđen je glavni lukobranski objekt, nadograđena je obala za prihvat ribarskih brodova i prekrcaj ribe, nadograđeni su operativni vez i zapadna obala za prihvat brodica, izgrađene je istočna obala za prihvat brodica te površina za odlaganje ribarske opreme i kolni pristup.

Lučkoj upravi Zadar (LUZ)  izdana je građevinsku dozvolu za projekt modernizacije Ribarske luke u kolovozu 2018. godine. Na natječaju za izvođača radova, LUZ je kao najpovoljniju ponudu,  dobio od Kali gradnje za 38 milijuna kuna. Udio iz EU fondova iznosi 27 milijuna kuna skoliko oni plaćaju troškove tog građevinskog zahvata.

Ribarska luka u Lamjani
Foto:
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA