Zabava

U PETAK U HNK

Fra Marin Karačić poseban gost Festivala duhovne glazbe

U petak s početkom u 19:30 sati u HNK Zadar održat će se međunarodni 8. Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2020.

U petak s početkom u 19:30 sati u HNK Zadar održat će se međunarodni 8. Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2020.

Nastupat će 12 izvođača iz raznih krajeva RH a od toga jedan izvođač iz Širokog brijega, BiH i jedan iz Stuttgarta.

Revijalni gost festivala je fra Marin Karačić jedan od najistaknutijih hrvatskih kantautora suvremene kršćanske glazbe, iz BiH. Lakoća kojom osvaja ljude svojim pjesmama je nevjerojatna. Ne postoji osoba koja se nije pronašla u njegovim pjesmama i osjetila to nešto.

Na festivalu se izvodi suvremena kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodijelit će se nagrade za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stučnog ocjnjenjivačkog žiria i nagrada publike.

Članovi stručnog ocjenjivačkog žirija su: Branka Višić Karavida ravnateljica Glazbene škole "Blagoje Bersa", Nataša Pirc skladatelj, voditelj crkvenih zborova i učitelj klavira, Davor Petrović glazbeni pedagog, dugogodišnji prosvjetni djelatnik glazbene kulture, skladatelj, umjetnički voditelj i član brojnih klapa i ansambla (zadarski madrigalisti, klapa Intrade) i Saša Miočić skladatelj, glazbeni producent, multiinstrumentalist, umjetnički ravnatelj festivala "Svjetlost dolazi" Zadar i voditelj festivalskog benda.

I posjetitelji festivala odigrati će važnu ulogu i to u odlučivanju tko će ove godine osvojiti Nagradu publike na način da će se na glasačkim listićima pod rednim brojem zaokružiti samo jedan izvođač. Podsjetimo se prošlogodišnja i to dvostruka pobjednica međunarodnoga 7. festivala duhovne glazbe „Svjetlost dolazi" Zadar 2019. bila je Matia Čirjak iz Vrane kod Biograda na Moru.

Festivalske statue izradila je, kao i svake godine, poznata umjetnica Dunja Cossetto iz Zagreba. Koristi staklo u tehnici taljenja -fusing, koji puta u simbiozi s keramičkim reljefom.

Izvođači će nastupati uz instumentalne matrice a pratit će ih zadarski glazbenici, back vokali Gloria i Klaudio Krizman.

Voditelj festivalskog programa je Iva Rogić.

Pokrovitelji festivala su: grad Zadar, Općina Preko, Općina Kali, Općina Kukljica, Općina Pašman i Općina Tkon.

Sponzori festivala su: Ilirija d.d. Nasadi d.o.o, Maraska d.d. Jamnica plus d.o.o. Vina Vrsaljko Nadin, Frizerski salon Anita Zadar, By Andrijana Dominis.

Vesna Benić, ravnatelj festivala ,zahvaljuje i svim medijima koji svih godina vjerno prate ovaj jedini glazbeni festivala u gradu Zadru.

Organizator festivala je udruga "Stihovi i Note",ravnatelj festivala Vesna Benić a umjetnički ravnatelj Saša Miočić

Cijela organizacija festivala održava u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. S toga ove godine izvođači ne nastupaju uz pratnju festivalskog benda iz razloga kako bi se smanjio broj osoba na pozornici HNK Zadar i u back stageu.

Ove godine i broj publike u dvorani HNK je ograničen te ovim putem organizatori mole sve zainteresirane posjetitelje festivala da na vrijeme rezerviraju karte na broj 023/314-552 blagajne HNK Zadar. Ili kupe karte svaki dan od 11-13 ili od 18-20 sati. Na isti dan održavanja programa sat do pola sata prije početka. Cijena ulaznice je 30 kuna.

Nastupaju izvođači: Mihovil Dorotić "Gospod kraljuje" Bregana, Joško i Fedra Perić "Svod novog neba" Split, Frank Bosch "Ti si" Umag, Gabrijela Lubina "Sveta Luce" Imotski, Zdravko Tomić "Na nebu znak" Rijeka, Martina Gučanin "Blizinu tvoju osjećam" Stuttgart, Renata Tabori Barešić "Duše Sveti" Biograd na moru, Dino Mišetić "Vraćam ti se Oče moj" Split,Tamara Perc "Sjaj" Zagreb, Jelena Skoko "Hrabrost" Široki brijeg, BiH, Zbor mladih crkve Sv.Frane "Samo pokucaj" Zadar, Petra Antolić "Sve si Ti" Zagreb.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA