Zadar

SLUČAJ DEZINFICIJENS U ŠKOLI ZA PRIMJENJENU UMJETNOST

Fuchs protiv isključenja učenice, policija još provodi tajne izvide

Iako se u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna zna kako iza slučaja dezinficijens stoji jedna učenica, iz policije još ne izlaze s informacijama.

Iako se u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna zna kako iza slučaja dezinficijens stoji jedna učenica, iz policije još ne izlaze s informacijama.

- Policijska uprava zadarska na temelju do sada prikupljenih saznanja, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U cilju zaštite prava žrtava kao i tajnosti policijskih izvida nismo u mogućnosti iznositi druge detalje, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Nakon dovršetka istrage, donijet će se zaključak o mogućim kaznenopravnim sankcijama za maloljetnicu koja je profesorici u bocu vode ulila dezinficijens. O školskim sankcijama odlučivat će ravnateljica škole Marjana Bakmaz, na temelju procjene nastavničkog vijeća. Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs za medije je danas izjavio kako ne treba primjenjivati najstrožu sankciju - mjeru isključenja učenika iz škole. Smatra da je riječ o psini, a ne ataku na zdravlje nastavnice koja je, srećom, prošla bez težih zdravstvenih tegoba te se već danas vratila na posao.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA