Biznis

HOĆE LI NABAVITI BROD?

G&V Line od Tankerske uspio žalbom produljiti natječaj

Brodarskoj kompaniji G&V Line, koju je ove godine u partnerstvu sa slovenskom iskrom, kupila Tankerska plovidba, djelomično je uvažena žalba na natječaj kojeg ze liniju prema otocima Žirju i Kapriju provela Agencija za lnijski obalni pomorski promet

Brodarskoj kompaniji G&V Line, koju je ove godine u partnerstvu sa slovenskom iskrom, kupila Tankerska plovidba, djelomično je uvažena žalba na natječaj kojeg ze liniju prema otocima Žirju i Kapriju provela Agencija za linijski obalni pomorski promet.

Ali su dobili na vremenu jer je otvaranje ponuda umjesto 4. svibnja odgođeno za 17. lipnja. Hoće li G&V Line u tom periodu nabaviti brod s kojim će se natjecati za održavanje te brzobrodske linije idućih šest godina, znat će se na dan otvaranja ponuda.

G&V Line žalio se Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave, među ostalim, na nejednake uvjete s obzirom na korona epidemiju i odluke Nacionalnog stožera o zabrani održavanja brzobrodskih linija te smatra nezakonitošću što se nije poštivala kabotaža, odnosnmo dala prilika stranim brodarima da se jave na taj natječaj.

Državna komisija odbila je i žalbu Agencije za obalni linijski promet da se bez obzira na žalbu G&V Line, izjavljene polovicom travnja, nastavi postupak javne nabave. Ta je linija, kao što smo već pisali izazvala veliki interes među domaćim brodarima pa čak i onima koji su se inače bave prijevozom turista koji je ove godine upitan.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA