Zadar

SABLJAR-DRAČEVAC ODBIJA PRIMOPREDAJU

Gaši raspustio 10 tijela, a na stolu su tri imena za zadarskog župana

U proteklih dvadesetak dana, otkako je preuzeo funkciju povjerenika raspuštene županijske organizacije SDP-a, Erol Gaši napravio je pravu čistku na terenu.

U proteklih dvadesetak dana, otkako je preuzeo funkciju povjerenika raspuštene Županijske organizacije SDP-a, Erol Gaši napravio je pravu čistku na terenu.

Prvi njegov potez je, podsjetimo, bio poništavanje odluke o kandidaturi donedavne predsjednice ogranka Renate Sabljar-Dračevac za županicu kao i Marina Rukavine za njezinog zamjenika. Ona mu se do danas nije javila za izvršenje primopredaje, pa sada na tome radi središnjica stranke.

Nakon preuzimanja funkcije povjerenika Gaši je poništio i tadašnji sastav te imenovao novi izborni stožer.

- Nakon toga zatražio sam izvješća svih predsjednika gradskih i općinskih organizacija o radu u proteklom mandatu, te slijedom toga donio odluku o raspuštanju 10 tijela organizacija, rekao nam je Gaši.

O ranijem stranačkom (ne)radu možda najbolje govori činjenica da je posljednja predsjednica općinske organizacije u Sv. Filipu i Jakovu preminula 2019. godine. Dvije godine ništa se nije poduzimalo ni u Obrovcu, pa je smijenjen stari i imenovan novi povjerenik. Biogradski SDP-ovci također su bili bez vodstva, otkad je Zvonimir Petrović zbog loših izbornih rezultata, ali i osobnih razloga, u srpnju odstupio s tog mjesta. Pakoštanski SDP je pak ostao bez predsjednika jer je isti uhićen. Zbog kaznenog postupka, Branko Bungur je podnio ostavku na tu funkciju te zamrznuo svoje članstvo u stranci.

Povjerenici umjesto predsjednika imenovani su i u Ninu, Viru, Galovcu, Gračacu i Benkovcu, dok je u Vrsima raspuštena cijela organizacija jer je brojala manje od 10 članova, čime nije ispunjavala Statutom propisane uvjete za samo postojanje. S druge strane, napravljeni su prvi koraci prema osnivanju SDP-ovih organizacija tamo gdje dosad nisu postojale na zadarskim otocima.

- Situacija je bila loša. Zatekao sam nešto na što sam upozoravao godinama i sada je trebalo povući konkretne mjere kako bi se mobilizirali i što spremniji dočekali lokalne izbore, poručio je Gaši.

Po prvi put u 10 godina, ističe Gaši, Grad i Županija su u koordinaciji te će imati iste koalicijske partnere. Pojedini od njih, poput Akcije mladih, nisu bili zainteresirani za suradnju sa strankom kakvu je vodila Renata Sabljar-Dračevac, koju su često prozivali zbog držanja kvoruma vladajućima u Županijskoj skupštini.

- Sada nam se otvorio put prema svima onima koji žele dobro našim sugrađanima i koji žele HDZ maknuti s vlasti. U ovom trenutku vodimo razgovore, nekoliko imena se iskristaliziralo. Naručili smo anketu čiji će rezultati biti poznati krajem siječnja, nakon čega će puno toga biti jasnije i za Grad i Županiju, rekao nam je Gaši.

S konkretnim imenima stranka još ne izlazi u javnost, ali za sada nam je Gaši mogao reći kako su na stolu tri imena za župana, kao i da razgovori s bivšim saborskim zastupnikom Markom Vučetićem, kao nezavisnim kandidatom za gradonačelnika, idu u dobrom smjeru.

- No, ako se i donose takva odluka, nju će morati potvrditi Gradski odbor, naglašava Gaši.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA