Zadar

ČEKA SE RJEŠENJE ZA JEDAN OD UZROKA POPLAVE

Gdje je zapeo projekt proširenja potoka Ričina?

Preuski vodotok, kojim teku oborinske vode, proširenje će čekati do iduće godine.

Jedan od glavnih uzroka poplava na zadarskom području još nije riješen. 

- Štete koje su nastale uslijed bujice iz potoka Ričina, možda bi bile manje da je protok bio veći, poručio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Upravo je rješenje za proširenje zadarskog vodotoka bila jedna od tema središnjeg Dnevnika Nove TV.

Potok je još prije 7 godina izmješten zbog izgradnje trgovačkog centra. U Hrvatskim vodama ističu - po pravilima struke. Iako je za proširenje lokacijska dozvola dobivena prije godinu i pol, projekt Hrvatskih voda zapeo je. Nisu uspjeli riješiti imovinskopravne odnose i ishoditi građevinsku dozvolu.

- Radovi na izgradnji prve faze planiraju se provesti po dobivanju građevinske dozvole i provedbe javnog nametanja za izgradnju, odnosno u drugoj polovini 2018. godine, poručili su iz Hrvatskih cesta za Novu TV. 

Preuski vodotok, kojim teku oborinske vode, proširenje će dakle čekati do iduće godine. Nakon uređenja, korito bi trebalo imati 3 puta veći kapacitet. Iako sada izgleda poput potočića, Ričina je 11. rujna primila 6 puta više vode nego što je inače može primiti. 

Izgradnja sigurnije infrastrukture ovisit će o sredstvima, baš kao i isplata odšteta. Na području Zadarske županije dosad je prijavljena šteta od 322 milijuna kuna.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA