Kultura

SPOMEN NA VELIKANA

Glazbena škola B.Bersa bit će domaćin Bersiane

Zadarska glazbena škola bit će domaćin Bersiane 22. ožujka, kada će se ujedno održati i posljednji u nizu koncerata ovog trilogijskog projekta.

Stotinu i četrdeset pet godina nakon rođenja i 85 godina nakon smrti ujedinio je Blagoje Bersa učenike i profesore triju glazbenih škola iz triju različitih regija.

Oko 180 učenika i profesora iz glazbenih škola u Zagrebu i Zadru koje nose ime Blagoja Berse, te Glazbene škole Slavonski Brod, okupili su se u zajedničkom projektu nazvanom „Bersiana" da bi kroz zajedničko muziciranje i druženje oživjeli glazbu ovog našeg poznatog skladatelja i pedagoga ali i razvili svijest o važnosti hrvatske glazbene baštine.

Nakon prvog u nizu zajedničkih koncerata održanog 16. studenog u Slavonskom Brodu, drugi je koncert održan u petak, 15. veljače u dvorani HGZ-a u Zagrebu.
Zadarsku glazbenu školu Bagoje Bersa predstavljali su učenici gudačkog odjela u zajedničkom orkestru, gitare u gitarističkom kvartetu, klaviristi kao solisti i korepetitori, djevojačka klapa Fjok te Djevojački zbor u zajedničkom zboru.

Zadarska glazbena škola bit će domaćin Bersiane 22. ožujka, kada će se ujedno održati i posljednji u nizu koncerata ovog trilogijskog projekta. Iz Glazbene škole pozivaju sve sugrađane da toga dana svojim prisustvom podrže ovaj projekt, te da se pritom upoznaju sa širokim opusom Blagoja Berse.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA