Zadar

ISHOD UNUTARSTRANAČKIH IZBORA ZADARSKOG HDZ-A

Gotovo jednodušna podrška Erliću i Kalmeti, a tko su potpredsjednici ŽO HDZ-a?

Božidar Kalmeta i Šime Erlić gotovo su aklamacijom, s 98 posto glasova izabrani za predsjednika Županijskog odbora te Gradskog odbora HDZ-a na jučerašnjim unutarstranačkim izborima.

Božidar Kalmeta i Šime Erlić gotovo su aklamacijom, s 98 posto glasova izabrani za predsjednika Županijskog odbora te Gradskog odbora HDZ-a na jučerašnjim unutarstranačkim izborima.

U očekivanju objave službenih rezultata, doznajemo kako su za četvoricu potpredsjednika ŽO HDZ-a izabrani Josip Bilaver, Božidar Longin, Šime Mršić i Željko Šoša. Tim redoslijedom je i broj osvojenih glasova.

Za to mjesto bila je najveća gužva - sedmorica kandidata, ali nisu prošli Jure Brižić, te Milivoj Kurtov i Jure Fabijan koji su bili potpredsjednici u proteklih godinu dana.

Novi, stari predsjednik zadarskog HDZ-a, Šime Erlić ima također izmijenjen sastav potpredsjednika. Umjesto Branka Dukića, to je postao Robertino Dujela (394 glasa), a ostali su Elvira Sterle (259) i Bruno Milin (295).

I dok je Erliću koji je svoju političku karijeru počeo kao kooptirani član GO HDZ-a u koji ga je uključio tadašnji predsjednik Zvonimir Vrančić, te mu je ovo prvi pravi mandat vođenja stranke u Zadru, Kalmeta je na čelu ŽO HDZ-a već 20 godina.

Erlić je sinoć izjavio kako na čelu zadarskog HDZ-a nastavlja tamo, gdje je počeo prije godinu dana.

- Moja želja je da se HDZ prilagodi novim trendovima, koji funkcioniraju i na području grada i na području države, da bude i dalje i ostane generator stabilnosti gradonačelniku, Gradskom vijeću, ali i da bude opcija koja je najbliža građanima te da bude najjača politička snaga i dalje u gradu, najavio je novi, stari predsjednik GO HDZ-a.

Erlić je izrazio i uvjerenje da će kroz promjene koje se sada događaju u gradskom HDZ-u imati još veću snagu i prepoznatljivost kod građana i birača, što bi trebalo rezultirati novim politikama i prilagodbi novim društvenim trendovima koji funkcioniraju u Zadru, te novoj snazi HDZ-a za sve nadolazeće izazove koji slijede.

S Facebooka HDZ-a prenosimo fotografije poznatijih HDZ-ovca koji su jučer glasali:

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA