Biznis

KAD ĆE POČETI PROJEKT?

Grad daje pravo građenja na lokaciji budućeg inkubatora

Grad Zadar daje pravo građenja gradskoj tvrtki Inovativni Zadar na zemjištu površine 3680m² na Bilom brigu, budućoj lokaciji nove zgrade poduzetničkog inkubatora, koji je prepoznat kao jedan od strateških zadarskih projekata.

Grad Zadar daje pravo građenja gradskoj tvrtki Inovativni Zadar na zemjištu površine 3680 m² na Bilom brigu, budućoj lokaciji nove zgrade poduzetničkog inkubatora, koji je prepoznat kao jedan od strateških zadarskih projekata.

- Glavni projekt je napravljen i trenutno je u fazi ishodovanja svih potrebnih dozvola. Realizaciju postupka prijave za sredstva kroz ITU instrument očekujemo kroz siječanj i veljaču, a onda ide ugovaranje. Prema okvirnim planovima, nadamo se da će projekt početi polovicom 2020. godine, najavio je na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlić. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih EU sredstava u okviru otvorenog poziva iznosi 18.3 milijuna kuna.

Gradonačelnik Branko Dukić naglasio je želju Grada da pomogne poduzetnicima u njihovim počecima.

- Nedavno smo renovirali postojeći inkubator koji je postao premalen za sve korisnike. Vrijednost zemljišta je 738 tisuća kuna, a s obzirom da se pravo građenja osniva zbog gospodarskog ili socijalnog napretka građana Zadra, Gradskom vijeću predlažemo usvajanje na rok od 60 godina, bez plaćanja naknade. Aktivacijom gospodarske zone Crno u narednim godinama poduzetnicima ćemo omogućiti i gradnju vlastitih poslovnih prostora, istaknuo je zadarski gradonačelnik.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA