Zadar

VRAĆA SE PRISTUP GALIĆEVIM ZGRADAMA NA DIKLU

Grad dobio spor s Milinkovićem, tuži ga i za naknadu štete

Grad će parcelu vratiti u prvobitno stanje, najavio je gradonačelnik Dukić, a njom će proći i kanalizacija

Grad Zadar dobio je pravomoćni sudski spor s obitelji Milinković oko pristupne ceste do tzv. Galićevih zgrada u Diklu, u Ulici Dragutina Domjanića, potvrdio je jutros na javnom  kolegiju  gradonačelnik Branko Dukić.

Spor je počeo 2012. godine, kada su Milinkovići blokirali prolaz tvrdeći da se radi o njihovoj parceli. Zbog svih problema koji su nastali i nemogućnosti pristupa zgradi Grad je unajmio teren kojim je vodio alternativni put. Općinski sud u Zadru odbio  je tužbeni zahtjev Grada Zadra koji je tražio da se proglasi ništetnim Ugovor o kupoprodaji zaključen između Ivana Kucelina pok. Ive i Mirjane Milinković iz Zadra od 27. srpnja 2011. godine u dijelu koji se odnosi na nerazvrstanu cestu. Grad je tražio da im se prizna vlasništvo tog dijela nekretnine. Pročelnik Tomislav Korona rekao je da je prvu presudu u korist Milinkovića, Županijski sud u Slavonskom Brodu, nakon njihove žalbe preinačio u korist Grada Zadra.  Ta je  postala pravomoćna, te će biti ovršna 20. studenoga. Grad će parcelu vratiti u prvobitno stanje, istaknuo je Korona.

Gradonačelnik Dukić objavio je kako će i tom ulicom  proći će kanalizacija. On je na novinarski upit  pojasnio kako je trošak najma alternativnog pristupa stanara, osnov za  dva odštetna zahtjeva.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA