Zadar

PRIVATNI INVESTITORI NISU PITALI ZA DOZVOLU

Grad dobio svega tri zahtjeva za objekte javne namjene čija gradnja je dopuštena od 1.srpnja

Povjenstvo kojim predsjedava pročelnik Ivica Katić dobilo je samo tri zahtjeva da se može nastaviti s radovima od 1. srpnja.

Povjenstvo kojim predsjedava pročelnik Ivica Katić dobilo je samo tri zahtjeva da se može nastaviti s radovima od 1. srpnja. Odobreno je to Gradu Zadru za EU projekte Providurove palače, Centra za mlade te Muraja. Zadarska županija je tražila odobrenje za energetsku obnovu školske zgrade u Parku Vladmira Nazora. Zahtjev Odvodnje za gradnju kanalizacije u ulicama A. Cesarca i A. Šenoe također je dobio zeleno svjetlo Povjerenstva, izvjestio nas je pročelnik Ivica Katić koji podsjeća kako su lani imali 15 zahtjeva za odvijenje građevinskih radova u razdoblju od 1. srpnja do 1. rujna.

Bez obzira na korona epidemiju, građevina nije posustajala na zadarskom području. Uz objekte javne namjene, najviše se grade stambeni kompleksi, ali su oni uglavnom izvan turističke zone. To je područje za Grad Zadar određeno linijom koja je povućena Tuđmanovom ulicom, iako su nadležni svjesni kako se građani u svim zonama bave iznajmljivanjem. 

Proljetos je bilo vidljiva intezivna gradnja kuća i apartmana u Petrčanima, ali nitko od investitora nije uputio zahtjev za dva ljetna mjeseca kada su samo dopušteni unutrašnji radovi.

Provođenje odluke koja se donosi svake godine za predstojeću sezonu je na komunalnim redarima.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA