SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713391200 AND gallery_id = 10123File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713391200, '10123', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Grad ispada iz investicije jer Vatikan želi da Nadbiskupija bude jedini osnivač katoličke škola - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

CRKVA ĆE SAMA GRADITI NA NOVOM BOKANJCU

Grad ispada iz investicije jer Vatikan želi da Nadbiskupija bude jedini osnivač katoličke škola

Zadarska nadbiskupija namjerava u potpunosti preuzeti novu katoličku školu koja se gradi na Bokanjcu.

Zadarska nadbiskupija,  koja je pod izravnom upravom Vatikana, namjerava u potpunosti preuzeti novu katoličku školu koja se gradi na Bokanjcu. U pripremi je sporazum kojim bi Nadbiskupija preuzela i financijski udio Grada Zadra od 25 milijuna kuna. Vatikanska kongregacija da bi dala suglasnost za financiranje katoličke škole traži da Nadbiskupija bude jedini osnivač, pojasnio je gradonačelnik Branko Dukić. Ispostavilo se to u razgovorima koji su uslijedili nakon što je 2013. godine potpisan sporazum o zajedničkoj gradnji katoličke škole, kazao je Dukić na današnjem kolegiju Gradonačelnika, održanom u Velikoj vijećnici u kojoj je gradska vlast bila pod maskama, radi kamera i foto aparata.

Oslobođeni iznos investicije za koju je Grad Zadar uzeo kredit, bit će preusmjeren na gradnju škole Crvene kuće za koju je pri kraju izdavanje građevinske dozvole, najavio je Dukić.

Kolinda je iskoristila gradnju katoličke škole za svoju predsjedničku kampanju

Resorni pročelnik Joso Nekić podsjetio je kako Zadarska nadbiskupija već osnovala katoličku školu Ivo Mašina pa će ta ustanova preseliti u novu školu na Novom Bokanjcu. Ona će, kao što se znalo od samog početka, biti katolička s pravom javnosti.

 

Gradska vlast pod maskama
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA