Zabava

CIVILNI STOŽER

Grad Novalja zabranio sve ljetne festivale na Zrću

Isti prijedlog proslijeđen je Općini Kolan na čijem se prostoru nalazi klub Noa i drugi manji klubovi, te je s načelnikom Marinom Pernjakom dogovoreno da ni na području te općine neće biti organizacije ovakvih događanja

Dana 29. lipnja 2020. godine Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je sjednicu putem videokonferencije na kojoj je razmatrana trenutačna situacija na području Grada Novalje po pitanju pandemije virusa COVID-19, s naglaskom na događanja koja se planiraju održati u noćnim klubovima na plaži Zrće. Donesena je odluka kako na Zrću ove godine neće biti organizacije festivala.

- Na području plaže Zrće u dogovoru s vlasnicima klubova i festivala za sada nije organiziran niti jedan festival elektronske glazbe niti Grad Novalja želi izdati bilo kakvu suglasnost za održavanje glazbenih događanja na plaži Zrće. S obzirom na posljednja događanja u Republici Hrvatskoj, a vezano za pojavu koronavirusa u nekim noćnim klubovima danas je Stožer odlučio da se ove ljetne turističke sezone neće izdavati suglasnosti klubovima i kocesionarima na plaži Zrće za održavanje festivala, after partya i sličnih zabava. Isto se odnosi i na party brodove, navodi se u priopćenju.

Isti prijedlog proslijeđen je Općini Kolan na čijem se prostoru nalazi klub Noa i drugi manji klubovi, te je s načelnikom Marinom Pernjakom dogovoreno da ni na području te općine neće biti organizacije ovakvih događanja.

Iako u Novalji nema osoba zaraženih koronavirusom, Stožer je odlučio da se do daljnjega neće održavati koncerti, fešte i zabave na otvorenom na kojima se može očekivati veći broj posjetitelja. Prema podacima sustava e Visitor na dan 28. lipnja na području Grada Novalje evidentirano je 5.293 turista (bez povremenih posjetitelja odnosno vikendaša) što je 53,28% u odnosu na isti dan prošle godine. Najveći dio turista (57,05%) boravi u kampu Straško.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA