Zadar

JEDNA LOKACIJA MANJE ZA AUTOMOBILE GRAĐANA

Grad odobrio četiri parkirališna mjesta samo za potrebe hotela Almayer

Riječ je o uhodanoj praksi da se hotelima u gradskoj jezgri dodjeljuju parkirališna mjesta, što je uvjet za njihovu kategorizaciju

Prva četiri mjesta na parkiralištu u Ulici Božidara Petranovića, kod ulaza u Konzervatorski odjel, ovih su dana osvanula u žutome - ona će nadalje biti rezervirana za posjetitelje obližnjeg Almayer Art & Heritage Hotela.

Riječ je o uhodanoj praksi da se hotelima u gradskoj jezgri dodjeljuju parkirališna mjesta, što je uvjet za njihovu kategorizaciju, ali i privlačenje klijenata koji dolaze automobilima. Novootvoreni Almayer ove je sezone počeo s radom, ali kako je potrebno proći višemjesečnu proceduru prije dobivanja rezerviranog parkirališta u sezoni je muku mučio s automobilima svojih gostiju.

- Dobili smo u zakup četiri mjesta uz hotel. Naravno, s obzirom na to da imamo devet soba to nam nije dovoljno, ali svjesni smo da u gradu ne žive samo poduzetnici nego i građani kojima također uvijek nedostaje jedno parkirno mjesto više, kaže direktor Almayer Art & Heritage Hotela Vjekoslav Bobić.

S obzirom na to da se radi o novom hotelu otvorenom pred sezonu nisu ni znali što točno očekivati s parkingom, a pokazalo se, kaže, kako velik broj gostiju dolazi rent-a-carom, kojim putuju i otkrivaju obalu od grada do grada.

Iz Gradske uprave još nismo dobili odgovor o cijeni najma parkinga te o ukupnom broju takvih mjesta u gradu. Prije devet godina, kada su odobrena parkirališna mjesta hotelu Bastion cijena po svakom je bila oko 3.300 kuna. Slična praksa nastavljena je i u sljedećim godinama, a isto bi se moglo dogoditi i kod hotela Zagreb, odluči li se napokon vlasnik na obnovu hotela.

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA