Zadar

TKO ĆE PONUDITI VIŠE 17. PROSINCA

Grad oglasio zakup zgrade bez Atrija za hotel kao da se radi o poslovnom prostoru

Grad Zadar preko svog odjela za gospodarenje gradskom imovinom daje u zakup zgradu koja bi na ulazu u Grada trebala postati heritage - boutique hotel s "najmanje" četiri zvijezdice, kao da može biti i pet

Grad Zadar preko svog Odjela za gospodarenje gradskom imovinom daje u zakup zgradu koja bi na ulazu u Grad trebala postati heritage - boutique hotel s "najmanje" četiri zvjezdice, kao da može biti i pet.

Napokon - reći će oni koji to čekaju još iz vremena kada je Grad preuzeo prostor nekadašnjeg Studentskog kluba i dao ga u najam za ugostiteljstvo. Očekivalo se i da će, kako je bilo najavljeno iz Odjela za upravljanje gradskom imovinom, natječaj biti objavljen u rujnu. Istina, tako su nam rekli za dio prostora iz kojeg je iselila Državna revizija. Istodobno, u rujnu je na Muraju otvoreno gradilište, tako da su zatvoreni pristupi toj zgradi s Ulice bedema zadarskih pobuna kao i skalama iz Ulice Juraja Barakovića.

Kao da se radi o običnom poslovnom prostoru, Grad je raspisao natječaj za dva kata te zgrade, ukupne površine 382.54 m2. Početna cijena je 12 eura, što bi bilo 4 590 eura bez PDV-a mjesečnog najma koji je određen na pet godina. I kao da će netko tek tako odlučit se na ulaganje od najmanje milijun eura, rok za otvaranje ponuda je već 17. prosinca.

Nigdje se ne spominju konzervatorski uvjeti, što potencijalnim ulagačima može promijeniti plan i koncept. Bilo kakve preinake konstrukcije, investitor ne može raditi bez pitanja i dozvole Grada Zadra kao vlasnika prostora, koji na budućeg zakupca prenosi i odgovornost za eventualnu štetu.

Iako su nadležni iz Odjela za gospodaranje gradskom imovinom prije skoro dvije godine (fotografija) snimili stanje prostora u kojem su bile Hrvatske ceste, vlage i propalog krova, oni nisu promijenili krovište. Čekali su da će to napraviti budući zakupac, ali o svom trošku. Grad Zadar kao i kod svih natječaja za zakup poslovnih prostora, ne priznaje ulaganje.

U prostoru koji je na natječaju nema Atrija, kako se naziva ugostiteljski objekt u prizemlju. Iako je Atrij već dugo zatvoren, unajmitelj tvrtka Ipsa plaća zakup Gradu, a direktor Hrvoje Petričić potvrdio nam je namjeru da se javi na natječaj. Nema sumnje da bi mogao imati i konkurenciju.

U Gradu će, tako piše u natječaju, izabrati najpovoljniju ponudu - tko da više. Ništa im drugo, ispada, nije važno. Pa čak i to da uvjetuju rok u kojem je potencijalni investitor obavezan otvoriti mali hotel na najpotentnijoj lokaciji u Gradu.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA