Zadar

SC VIŠNJIK ZA TADIĆEV PROJEKT ČEKA GRAĐEVINSKU

Grad u KK Zadar ulaže 10 milijuna da bi se gradio bazen

Vice Tadić dipl.ing.građ u ime svoje tvrtke Konus potpisuje projekt olimpijskog otvorenog bazena koji se već dugo planira uz zatvoreno plivalište Višnjika, izgrađeno prema arhitektonskom projektu Nikole Bašića.

Dipl.ing.građ. Vice Tadić u ime svoje tvrtke Konus potpisuje projekt olimpijskog otvorenog bazena koji se već dugo planira uz zatvoreno plivalište Višnjika, izgrađeno prema arhitektonskom projektu Nikole Bašića.

Za izradu glavnog projekta SC Višnjik dobio je 190 tisuća kuna iz kapitalne pomoći Grada Zadra. Izvedbeni troškovnik je u izradi, a do tada ostaje procjena od 10 milijuna kuna, dok će se prava cijena doznati na natječaju za izvođača radova, informacija je koju smo dobili od direktora Višnjika, Denisa Karlovića.

Tko, kako i kada će financirati gradnju olimpijskog bazena, to je još uvijek ostalo na izjavi gradonačelnika Branka Dukića o prebijanju duga KK Zadar prema SC Višnjik. To bi značilo da će Grad Zadar uplatiti 10 milijuna kapitalne pomoći KK Zadru koji bi onda zatvorio dug prema SC Višnjik, tako nam je pročelnik za financije i predsjednik NO KK Zadar, Ivan Mijolović objasnio Dukićevu najavu koja nije od jučer. I gradnja SC Višnjik bilo je po jedinstvenom modelu: Hypo banka je izdala municipalne obveznice od 18.5 milijuna eura, a poslije je Grad uzeo kredit da bi mogao vraćati kamate. Ukupni troškovi dosegnuli su 50 milijuna eura.

SC Višnjik je prije mjesec dana predao zahtjev za građevinskom dozvolom za Tadićev projekt u kojem nema tribine, samo bazenska školjka prema olimpijskim dimenzijama. Ostala infrastruktura postoji u sklopu SC Višnjik, što bi, prema riječima Karlovića, snizilo cijenu gradnje u odnosu na Bašićev troškovnik iz 2018. godine s procjenom od 44 milijuna kuna za izgradnju bazena s tribinama.

Prema Bašićevom idejnom rješenju, olimpijski bazen trebao je imati tribinu s 3500 mjesta. Novi projekt je praktičniji i jeftiniji. Bila bi to montažna tribina s najviše tisuću mjesta koja se prema potrebi može nadograđivati, ponavlja Karlović već viđenu praksu na Višnjiku.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (30)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA