Zadar

UZ 108 POMOĆNIKA U NASTAVI OVE ŠKOLSKE GODINE

Grad uključio Katoličku i Privatnu školu u produženi boravak

U svim zadarskim osnovnim školama postoji produženi boravak za učenike, ustvrdio je to pročelnik za predškolski i školski odgoj, Joso Nekić.

U svim zadarskim osnovnim školama postoji produženi boravak za učenike, ustvrdio je to pročelnik za predškolski i školski odgoj, Joso Nekić.

Od ove školske godine Grad je u tu kategoriju organizacijom i novcem pridružio Katoličku osnovnu školu i Privatnu školu Nova, pohvalio se Nekić, navodeći kako je u Zadru 30 odgojno-obrazovnih skupina produženog boravka.

On je na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika podsjetio kako su s produženim boravkom počeli kada su škole Petar Preradović i Kruno Krstić doživjele depopulaciju. Tada smo shvatili kako škola nije isključivo kvartovska pa se u tim školama počeo organizirati produženi boravak, istaknuo je Nekić i pohvalio ministra Radovana Fuchsa zbog najave uvođenja modela cjelodnevne nastave.

Pročelnik Joso Nekić informirao je o 108 pomoćnika u nastavi ove školske godine, a 2009. godine počelo se s njih 18. Posljednje četiri godine taj sustav se financira iz Europskog socijalnog fonda te manjim dijelom Grada Zadra. Uloženo je 4.5 milijuna kuna, od čega Grada financira rad troje pomoćnika. Sami pomoćnici kroz svoju su udrugu dobili od Države novac za financiranje petero pomoćnika u čemu im je Grad Zadar dao punu podršku.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA