Zadar

DUKIĆ: OVO JE DONACIJA GRAĐANIMA

Grad Zadar prebacit će bolnici milijun kuna za kupnju respiratora

Uslijed nastale epidemije virusa COVID-19, Grad Zadar pomoći će zadarskoj Općoj bolnici donacijom sredstava za kupnju neophodno potrebnih respiratora. Za tu namjenu Grad se obavezuje iz proračuna isplatiti iznos od ‪milijun kuna, javljaju iz gradske uprave putem priopćenja za medije.

Uslijed nastale epidemije koronavirusa, Grad Zadar pomoći će zadarskoj Općoj bolnici donacijom sredstava za kupnju neophodno potrebnih respiratora, javljaju iz gradske uprave putem priopćenja za medije.

Za tu namjenu Grad se obavezuje iz proračuna isplatiti iznos od ‪milijun kuna. Gradonačelnik Branko Dukić odlučio je da se Grad priključi donacijama sustavu zdravstva u Zadru i Zadarskoj županiji koje ima pojačane potrebe u ovom trenutku.

- U stalnom smo kontaktu s vodstvom bolnice i naravno da ćemo pomoći na koji god način budemo mogli. Ovo je donacija našim građanima čija zdravstvena zaštita ovisi o spremnosti naše bolnice za situaciju u kojoj smo se našli. Pozivam sve koji mogu, da se priključe donacijama, a stručni tim će ocijeniti što im je u ovom trenutku najpotrebnije, poručio je Dukić koji je danas s ravnateljem bolnice i svojim kolegom liječnikom, dr. Željkom Čulinom, potpisao sporazum o financiranju nabave respiratora.

Za sve one koji imaju želju i mogućnost financijski pripomoći zadarskom zdravstvu, mogu svojom uplatom na broj bankovnog računa bolnice: IBAN: HR ‪5924020061100879223, otvoren kod Erste & Steiermarkische banke d.d. donirati sredstva, s obzirom na to da je ovoj nepredviđenoj situaciji svaka pomoć dobrodošla.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (15)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA