Zadar

O DRUŠTVENOM ŽIVOTU GRADA NAKON SEZONE

"Gradonačelniče, nemojte dopustiti da nas za doček zabavljaju Matko i Brane!"

S prvim kišama stigla je pustinja u kojoj, i prije prvog mraka, ulice Zadra ostaju većinski prazne i sav život preseli se u trgovačke centre.
Nakon završetka svake turističke sezone povede se rasprava o društvenom i kulturnom životu Zadrana koji je, upozorava oporba, sveden na minimum jer nedostaje organiziranih događanja koji bi probudili grad iz zimskog sna.

- S prvim kišama stigla je pustinja u kojoj, i prije prvog mraka, ulice Zadra ostaju većinski prazne i sav život preseli se u trgovačke centre. Očito je da nam nedostaje promišljanje života grada nakon turističke sezone u svim segmentima, pogotovo u kulturnom životu, Sugrađani zaslužuju više od ništa kojeg živimo u zimskim mjesecima, a od turističke sezone ostao nam je barem jedan bankomat na Poluotoku po glavi šetača. Gradonačelniče, prošetate li se ulicama našeg grada?, pitala je SDP-ova vijećnica Danijela Vukoša na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Branko Dukić nije se složio s viđenjem oporbene vijećnice.

- Uvijek kažem da je dobro da građani imaju mira nakon jedne ovako velike sezone. Što se tiče kulturnog i društvenog života, naravno da grad ne stoji. Dolazi nam Advent, bogat program koji će se odvijati sljedećih mjesec dana. Vi imate svoj pogled i svatko ima pravo na svoje viđenje, ali u ovome nemate pravo. U gradu Zadru bit će bogatog programa i mimo sezone. A da li ja prošetam gradom? Ja ni vas ne vidim po gradu, rekao je gradonačelnik Zadra.

Vukoša je u replici istaknula kako su ostali gradovi, poput Šibenika, Splita i Rijeke, za razliku od Zadra izašli s programom za doček Nove godine.

- Nemojte dopustiti da Turistička zajednica ne odradi posao, kao što je to bilo za Ritu Oru, pa da nas za doček Nove godine zabavlja Matko i Brane, poruka je SDP-ove vijećnice na koju Dukić nije imao dodatni komentar.

PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA