Zadar

A ŠTO JE SA "ZAGREBOM"?

Gradonačelnik Dukić najavio skorašnju obnovu bivšeg hotela Beograd

Jedina konkretnija informacija vezana za najavljene projekte gradnje ili obnove hotela u Zadru na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća bila je ona vezana za obnovu bivšeg hotela Beograd na Liburnskoj obali.

Jedina konkretnija informacija vezana za najavljene projekte izgradnje ili obnove hotela u Zadru na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća bila je ona vezana za obnovu bivšeg hotela "Beograd" u vlasništvu "Hotela Zadar". 

Na upozorenje gradskog vijećnika MOST-a Mladena Malte da zadarski projekti i turizam stagniraju, gradonačelnik Branko Dukić naveo je kako početak radova na obnovi nekretnine na Liburnskoj obali očekuje najkasnije početkom sljedeće godine.

- Svi smo svjesni da Zadru nedostaje hotela i ova gradska uprava čini sve kako bi potaknula te investicije. Razgovarat ćemo i pogodovati ljudima koji idu u gradnju hotela jer ćemo tako dobiti kvalitetnije goste. Gradsko vijeće nedavno je donijelo odluku o prodaji dijela zemljišta na Liburnskoj obali upravo zbog ove investicije. Službe koje tamo rade dobile su rok za iseljenje i očekujem da će se krajem ove ili početkom sljedeće godine krenuti u obnovu. Što se tiče hotela "Zagreb", nisam dobio odgovor. Zakon o nekretninama trebao bi riješiti takva opterećenja nas građana kroz određenu naplatu za nekretnine koje samo stoje. Na taj bi način doveli investitora do toga da ih što prije stavi u funkciju, poručio je zadarski gradonačelnik.

Na ovu se temu nadovezao i SDP-ov vijećnik Darko Vrdoljak poručujući kako su "sve priče o realizaciji, izgradnji ili obnovi hotela u Zadru zapele u bespućima".

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA