Zadar

O PROJEKTIMA VRIJEDNIMA PREKO MILIJARDU KUNA

Gradonačelnik na 50 stranica sažeo izvještaj o svom radu: "Zadar ima vizionare"

Gradonačelnik Branko Dukić predstavio je na današnjem Kolegiju gradonačelnika izvještaj o svom radu tijekom prvih šest mjeseci ove godine, kojeg će sljedeći tjedan braniti pred gradskim vijećnicima.

Gradonačelnik Branko Dukić predstavio je na današnjem Kolegiju gradonačelnika izvještaj o svom radu tijekom prvih šest mjeseci ove godine.

- Sažeo sam ga na pedesetak stranica, kažem sažeo jer je ovo razdoblje za naš grad bilo jako dinamično, aktivno, učinkovito. Dovoljno je podsjetiti kako je u prvih šest mjeseci ove godine u Zadru potpisano ugovora o gradnji komunalne i društvene infrastrukture u vrijednosti od preko milijardu kuna, istaknuo je Dukić redom nabrajajući projekte - aglomeracija Zadar - Petrčane, rekonstrukcija Providurove palače, parterno uređenje Bedema zadarskih pobuna, CGO Biljane Donje, Centar Mocire, nova škola i zgrada u MO Novi Bokanjac, Područna škola Ploča, POS-ovi stanovi na Crvenim kućama, Gospodarska zona Crno, uređenje obalnog zida u Jazinama...

Posebno se osvrnuo na onaj koji zauzima polovicu spomenutog ugovorenog iznosa, a kojeg Zadrani čekaju već dugo godina.

- Potpisan je povijesni ugovor za izgradnju sustava odvodnje na širem području našeg grada kroz projekt „Aglomeracija Zadar - Petrčane" koji svojim obimom donosi ne samo „grad bez crnih jama" već i uređenje sve prateće infrastrukture. Realizacijom ovog projekta, Grad Zadar stavlja se na kartu najrazvijenijih gradova EU po stupnju priključenosti na kanalizaciju. Vrijednost projekta je 567 milijuna kuna, od čega je 313 milijuna bespovratnih sredstava EU. Projekt obuhvaća široko gradsko područje od istoka do zapada, od Crvenih kuća preko Bilog briga, Bokanjca i Dikla, do Kožina i Petrčana. Projekt je zato podijeljen na 28 potprojekata, istaknuo je Dukić.

Gradonačelnik je potom nastavio iznositi tijek ostalih aktualnih i budućih projekata i završio izlaganje uz poruku:

- Treba vjerovati i u suvremenu pomorsku luku, sveučilište, Polikliniku, nove muzeje, vrtiće i škole, grad bez ispusta otpadnih voda u more, najsuvremeniji sportski centar. Zadar zaslužuje više od prosjeka, a mi srećom imamo vizionare i vrijedne Zadrane. Svjestan prostora za popravak i u mom radu, vjerujem kako Zadar može nastaviti još i bolje, poručio je gradonačelnik Zadra prilikom iznošenja izvještaja o svom radu kojeg će sljedećeg tjedna braniti pred gradskim vijećnicima.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA