Zadar

REAKCIJA NA PROSVJED ZBOG AZBESTA

Inspekcija neće umiriti građane, očekujemo trajno pohranjivanje

Stanari Sinjoretova jutros su na mirnom prosvjedu zatražili reakciju gradske uprave vezano za slučaj pohranjivanja azbesta u prostorijama Odlagališta sirovina koje se nalazi u tom kvartu.

Stanari Sinjoretova jutros su na mirnom prosvjedu zatražili reakciju gradske uprave vezano za slučaj pohranjivanja azbesta u prostorijama Odlagališta sirovina koje se nalazi u tom kvartu.

HRT Centar Zadar uspio je dobiti komentar iz Ureda gradonačelnika Branka Dukića:

- Stanovnici Sinjoretova, kao i građani ostalih četvrti Zadra, imaju svako pravo tražiti punu informaciju i zdrav okoliš za sebe i svih nas te u tome imaju naše puno razumijevanje i potporu. Kada god je u pitanju javno zdravlje inzistiramo na učestalom nadzoru i transparentnosti pa tako i u ovom aktualnom pitanju skladištenja i zbrinjavanja azbestnog otpada. Javnost mora biti pravovremeno i u potpunosti upoznata kad su u pitanju ovako osjetljive stvari koje izazivaju zabrinutost građana. Grad Zadar kao lokalna samouprava nema zakonske ovlasti provoditi inspekcijski nadzor, ali smo dobili tražene informacije o obavljenom nadzoru Državnog inspektorata kojim nisu utvrđene nepravilnosti. Svjesni smo da to neće umiriti građane sve dok se ovaj azbestni otpad trajno ne pohrani na za to previđeno mjesto izvan našeg grada što očekujemo u najkraćem roku. Zdravlje svih nas koji živimo u Zadru je apsolutni prioritet, a to pokazuju i sami građani koji su svojim aktivnostima to još jednom jasno naglasili.

Pitanje je hoće li ovakvim odgovorom biti zadovoljni mještani koji su zbog netransparentnih informacija o ovom slučaju zatražili izmjene Prostornog plana u svrhu onemogućavanja poslovanja i preseljenja tvrtke koja na toj lokaciji posluje desetljećima.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (17)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA