Zadar

BOJE SE DA BI BOLEST MOGLA UGROZITI KVORUM

Gradski vijećnici oboljeli od korone moći će sudjelovati na sjednici i glasati od kuće

Prijedlogom se omogućava mogućnost glasovanja vijećnika koji je obolio od zarazne bolesti i/ili je u propisanoj izolaciji, elektroničkim putem, odnosno audio i/ili videokonferencijskim putem

Gradsko vijeće na sljedećoj će sjednici, zakazanoj za srijedu 28. listopada, donijeti odluku kojom će se omogućiti sudjelovanje i glasanje na sjednicima čak i onim vijećnicima koji fizički ne mogu nazočiti sjednici jer su u samoizolaciji ili su obolili od COVID-19.

Zbog proglašenja epidemije Ministarstvo uprave je još u ožujku dalo Uputu o radu predstavničkih tijela radi prilagođavanja trenutnoj situaciju s ciljem umanjivanja rizika širenja virusa. Budući je prvenstveni cilj održavanje sjednica Gradskog vijeća u odgovarajućim prostorima u skladu s Uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a postoji opravdana bojazan onemogućavanja rada Gradskog vijeća zbog nenazočnosti dovoljnog broja vijećnika, u Gradu su ocijenili potrebnim dodatno propisivanje načina rada.

Prijedlogom se omogućava mogućnost glasovanja vijećnika koji je obolio od zarazne bolesti i/ili je u propisanoj izolaciji, elektroničkim putem, odnosno audio i/ili videokonferencijskim putem.

- Vijećnik koji je obolio od zarazne bolesti i/ili je u propisanoj izolaciji te zbog toga nije nazočan na sjednici, može sudjelovati na sjednicama Vijeća i na njima raspravljati i glasovati, te podnositi prijedloge i postavljati pitanja elektroničkim putem. Sjednice Vijeća i radnih tijela mogu biti održane audio i/ili videokonferencijskim putem, o čemu odlučuje predsjednik Vijeća, navodi se u prijedlogu odluke, koja neće vrijediti za samu sjednicu na kojoj će se odluka donijeti.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA