Zadar

SDP-OV RADETA OČITOVAO SE BEZ PARDONA

Sjednica bez novinara, a spomenik na Muraju najveći problem Zadra

Predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta na svom facebook profilu očitovao se o pripremi i temama za sjednicu Gradskog vijeća u srijed

Predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta na svom Facebook profilu očitovao se o pripremi i temama za sjednicu Gradskog vijeća u srijedu. Ona će, zbog korone, biti bez novinara ali će se zato na gradske vijećnike prebaciti odgovornosti za odluku o uklanjanju do sada nepoznatog spomenika s ideološkim obilježjima neprihvatljivima HDZ-ovoj garnituri.

Radeta je na tu temu objavio:

"Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić je danas na Odboru za dodjelu javnih priznanja naveo kako će se naknadno odlučiti hoće li mediji imati pravo prisustvovati sjednici Gradskog vijeća koja bi se trebala održati 28.10.2020., te naveo kako bi maksimalno trebali skratiti rasprave, a aktualni sat ograničiti na sat vremena na što sam naravno reagirao i predložio ako se u kampusu ne mogu omogućiti propisani epidemiološki uvjeti da se sjednica premjesti na neku drugu lokaciju, (npr. Višnjik) kako bi mediji mogli biti prisutni. Moj zahtjev je odbijen uvjeravajući me kako na Višnjiku nema uvjeta za održavanje sjednice, što je suludo, s obzirom na to da su se tamo redovno održavali skupovi HDZ-a, a pitanje mikrofona i razglasa do sada nikada nisu bili problem.

Istovremeno, iz tvornice podjela, to jest, direktno iz Ureda gradonačelnika Branka Dukića i njegove prve violine Nevena Klarina ponovno se na kreativan način minoriziraju sve one bitne teme o kojima bi se na tom Gradskom vijeću trebali raspravljati i umjesto da svojim primjerom pokažu da su spremni biti konstruktivni, demokratični i parlamentarni, HDZ na već definirani dnevni red po žurnom postupku dodaje točku dnevnog reda koja se odnosi na raspravu o uklanjanju spomenika koji se na Muraju nalazi više od 30 godina.

Zaključak je vrlo jednostavan. Na vijeću o kojem bi trebali prvenstveno pričati o stvarnim problemima, rebalansu, manjku u gradskoj blagajni od 65. mil kuna, egzistencijalnim pitanjima naših sugrađana, HDZ u fokus stavlja trivijalne teme poput micanja spomenika kako bi sve bitno palo u drugi plan, po mogućnosti bez medija, dok na dnevnom redu nema niti jedne mjere koje bi na bilo koji način umanjile štetu našim sugrađanima uzrokovanu pandemijom koronavirusa, napisao je SDP-ov vijećnik.

Radeta nije napisao kako se Zvonimir Vrančić obrecnuo na članove Odbora za dodjelu javnih priznanja, kazavši im kako je sramotno to što su o predloženim kandidatima razgovarali s novinarima. Sram ih bilo!

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA