Zadar

OBJAVLJENO NA KOLEGIJU GRADONAČELNIKA

Gradskoj upravi vraća se 10% plaće, 100 kuna veće stipendije, a obrtnicima oprost od 10%

Danas je na kolegiju gradonačelnika Branka Dukića predstavljen proračun grada za 2019. o kojem će vijećnici odlučivati 18. prosinca.

ZADAR- Danas je na kolegiju gradonačelnika Branka Dukića predstavljen proračun grada za 2019. o kojem će vijećnici odlučivati 18. prosinca. Iznos proračuna je 517,8 milijuna kuna. Povećanje to zbog uvrštavanja milijuna za projekte koji se financiraju iz EU fondova - Centra za mlade, Providurova palača te Muraj.
To su kapitalni projekti uz koje će u Zadru dogodine to još bit će gradnja katolike osnovne škole u Novom Bokanjcu, završetak centra Mocire te 10 milijuna participacija Grada Zadra za gradnju Centra u Biljanima i financijskom udjelu u projektu aglomeracije do Petrčana.
Komunalni doprinos koji je odraz investiranja planiran je na iznos od 41 milijun kuna, što bi bilo povećanje od 10 milijuna kuna u odnosu na ovogodišnji prihod
Na istoj sjednici Gradskog vijeća donijet će se i rebalans ovogodišnjeg proračuna. Pročelnik za financije Ivan Mijolović još ne zna hoće li biti smanjen ili povećan, jer će u petak završiti izračun.
U svakom slučaju plaće zaposlenika bit će povećane za 10 posto, što je zapravo vraćanje onog što im je zbog štednje bilo oduzeto prije 8 godina, odlukom gradonačelnika Zvonimira Vrančića. Plaće će se uskladiti i zaposlenicima gradskih ustanova u odnosu na kolektivni ugovor a s čime se započelo već ove godine.

Početkom iduće godine, koja kao da je predizborna za lokalnu vlast, povećat će se iznosi stipendija za 100 kuna. Najavio je to resorni pročelnik Joso Nekić te povodom natječaja za stipendiranje učenika i studenata istaknuo kako Grad prvi put daje stipendije učenicima strukovnih zanimanje (200, odnosno 300 kuna od početka 2019).

Gradske vlasti smilovale su se obrtnicima pa će im prva tri mjeseca iduće godine smanjiti iznos zakupa za 10 posto. Lani su to preskočili a gradonačelnik Branko Dukić tvrdi kako se smanjio broj izloga obljepljenih bijelim papirima jer se zatvarju tijekom zimske pustoši.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA