Zadar

LAGANO BUĐENJE NAKON FINANCIJSKOG MRTVILA

Gradsku blagajnu izvlači zaliha milijuna od prije korone

Zadarski gradski proračun i dalje je likvidan unatoč velikim rupama punjenja kojeg je izazvala korona epidemija

ZADAR- Zadarski gradski proračun i dalje je likvidan unatoč velikim rupama punjenja kojeg je izazvala korona epidemija. Razlog tome je zaliha od 10 milijuna kuna koju je Grad Zadar, prema riječima pročelnika za financije Ivana Mijolovića, stvorio u prva tri mjeseca.

- Višak prihoda u iznosu nešto većem od 15 milijuna kuna ostvaren je i za prošlu godinu, što ćemo prikazati na idućoj sjednici Gradskog vijeća kada će se donijeti rebalans proračuna, doznajemo od pročelnika Mijolovića. Osim što je za trećinu pao porez na dohodak zbog njegove odgode ili izostanka, gotovo da su presušili ostali izvori prihoda u gradskoj blagajni. Sve je bilo blokirano pa se jedva plaćala komunalna naknada, porez na nakretnine i komunalni doprinos su umrtvljeni, korisnici gradskog prostora oslobođeni su zakupa, koncesijska odobrenja koja nitko nije tražio i...nema novaca.

Osim za plaće gradskoj upravi, zaposlenicima gradskim ustanovama te za projekte gradnje ulica koje financira isključivo Grad Zadar. Pročelnik Mijolović napominje kako je počelo lagano financijsko buđenje u kojem bi se u lipnju stanje popravilo, ali posljedice korona zastoja života ipak će biti dugotrajnije.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA