Zadar

PLASMAN ZADARSKIH UČENIKA NA DRŽAVNO NATJECANJE

Grginoviću automehatronika, Jakovčeviću stolarstvo

U petak u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića održana su dva međužupanijska natjecanja.

U petak u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića održana su dva međužupanijska natjecanja.

U automehatronici natjecali su se učenici iz Buja, Supetra, Metkovića, Splita, Šibenika i Zadra. Natjecanje se sastojalo od 2 praktična zadatka, dijagnostike i izmjene kočionih pločica. Prvo mjesto osvojio je Matej Grginović iz Strukovne škole Vice Vlatkovića, dok je na drugom mjestu završio Šime Buva iz Industrijsko-obrtničke škole Šibenik. Bruno Gabriel Bešker iz Srednje škole Supetar zauzeo je treće mjesto.

U stolarstvu su se natjecali učenici iz Svetog Ivana Zeline, Oroslavlja, Karlovca, Splita, Šibenika i Zadra. Natjecanje se sastojalo od dva dijela. U prvom dijelu učenici su pisali i crtali potrebnu tehnološku dokumentaciju dok su u drugom dijelu izrađivali stolić od punog drveta (coffee table). Na prvom mjestu ponovno je završio učenik zadarske škole, Ante Jakovčević. Ante Šakić iz Obrtne tehničke škole Split zauzeo je stolarsko srebro, dok je bronca pripala Josipu Renduliću iz Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

Na oba natjecanja učenike su pratila i ocjenjivala prosudbena povjerenstva u kojima su se nalazili stručnjaci iz svijeta rada Ante Gospić, Darko Colić i Dino Vučetić iz automehatronike, odnosno Hrvoje Ivoš i Tomislav Lisica kod stolara.

- Njihov doprinos je bio ključan i na tome im veliko hvala, poručuje ravnatelj Tihomir Tomčić.

Tri prvoplasirana učenika plasirali su se na Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019., koje će se održati 27. i 28. ožujka na Zagrebačkom velesajmu.

To će definitivno biti najveće takvo događanje u ovom dijelu Europe, a u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na kojem će se natjecati više od 400 najboljih učenika strukovnih škola. Učenici će se natjecati u više od 40 disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su stolarstvo, automehatroničarstvo, frizerstvo i pekarstvo pa sve do suvremenih disciplina CAD i CAM tehnologija te interdisciplinarnih poput robotike i mehatronike. 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA