Zadar

ZADARSKI BLOK PREUZEO MJESTO OPORBE

HDZ-u apsolutna pobjeda u 15 odbora, na Puntamici slavili nezavisni Nike Marina

Od 29 mjesnih odbora u kojima je izišao na izbore HDZ je apsolutnu pobjedu, prema prvim rezultatima, ostvario u 15 odbora, u još 7 ili 8 ima relativnu pobjedu

HDZ je pobjednik na izborima za Vijeća mjesnih odbora Grada Zadra, ustvrdio je nakon prvih rezultata Joso Nekić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a. Od 29 mjesnih odbora u kojima je izišao na izbore HDZ je apsolutnu pobjedu, prema prvim rezultatima, ostvario u 15 odbora, u još 7 ili 8 ima relativnu pobjedu, odnosno najveći broj mandata.

- U mjesnim odborima Višnjik i Voštarnica, gdje smo tradicionalno gubili izbore, sada imamo apsolutnu pobjedu. Zadovoljni smo rezultatima na Brodarici i Poluotoku, gdje imamo relativnu većinu pa ćemo vidjeti hoćemo li i tu uspjeti imati kontrolu u Mjesnom odboru uz pomoć koalicijskog partnera, rekao je Nekić.

Osim navedenih Višnjika i Voštarnice, prema njima apsolutnu su pobjedu ostvarili na Stanovima, Arbanasima, Plovaniji, Kožinu, Crnom, Crvenim kućama, Smiljevcu, Diklu...

Jedino razočaranje za HDZ je Puntamika, gdje će većinu u mjesnom odboru imati nezavisna lista Nike Marina. Mladići s ove liste osvojili su četiri mandata, HDZ dva, a Zadarski blok jedno mjesto.

Oni su uputili priopćenje za javnost:

Izbora za vijeća mjesnih odbora pokazali su da je Zadarski blok po ostvarenim rezultatima (broju vijećnika i broju glasova) uvjerljivo druga politička opcija u gradu Zadru. Budući je koalicija sklopljena neposredno prije samih izbora bez mogućnosti opsežnih priprema očekujemo daljnji rast do idućih lokalnih izbora. Prema trendovima već sada je razvidno da će ti izbori biti mi ili oni, Zadarski blok ili HDZ. Zahvaljujemo svim biračima koji su nam dali potporu i poručujemo da nećemo iznevjeriti njihova očekivanja.

PRIKAŽI KOMENTARE (48)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA