Zadar

SJEDNICA ŽUPANIJSKOG ODBORA HDZ-a

HDZ u Zagreb poslao listu za izbore: od saborskih zastupnika do "mladih lavica"

Na temelju prijedloga s terena predsjednik stranke i uže vodstvo trebali bi odabrati kandidate koji će Zadarsku županiju predstavljati na listi za 9. izbornu jedinicu.

Županijski odbor HDZ-a večeras je donio odluku o listi kandidata za Sabor koju će uputiti središnjici u Zagrebu. Na temelju prijedloga s terena predsjednik stranke i uže vodstvo trebali bi odabrati kandidate koji će Zadarsku županiju predstavljati na listi za 9. izbornu jedinicu.

U prvom redu tu su dosadašnji saborski zastupnici Martin Baričević i Grozdana Perić, državni tajnici Josip Bilaver i Maja Pletikosa, te predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta, kojem je najvjerojatnije namijenjeno "počasno" posljednje mjesto.

HDZ je vodio dosta računa o ženskoj kvoti, pa su uz spomenute Perić i Pletikosa kao moguće saborske zastupnice predložene predsjednica Županijske skupštine Nevenka Marinović, načelnica Gračaca Nataša Turbić, zamjenica načelnika Općine Sv. Filip i Jakov Josipa Mrkić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić te predsjednica mladeži HDZ-a Nikolina Baradić. Naknadno smo doznali da je predložena i županijska vijećnica dr. Melanija Ražov Radas.

Listu kandidata zaokružuju nekadašnji ministar zdravstva Dario Nakić, gradski vijećnik Bruno Milin te ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević.

Kandidati
Nikolina Baradić
Martin Baričević
Josip Bilaver
Snježana Jurinić
Božidar Kalmeta
Nevenka Marinović
Bruno Milin
Josipa Mrkić
Dario Nakić
Grozdana Perić
Maja Pletikosa
Melanija Ražov Radas
Rade Šimičević
Nataša Turbić

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA