Kultura

OVE SUBOTE U KINO ZONI

Herenda: Film 1202. prvi ću put pogledati s publikom

Ove subote, 23. studenog s početkom u 19 sati u sklopu Kino Zone održat će se hrvatska premijera animiranog filma "1202." napravljenog prema istoimenom romanu Frane Herende

Ove subote, 23. studenog s početkom u 19 sati u sklopu Kino Zone održat će se hrvatska premijera animiranog filma "1202." napravljenog prema istoimenom romanu Frane Herende.

- Sve je počelo nakon što se producentska kuća "Maxima film" zainteresirala za knjigu 1202. Redatelj Tomislav Gregl napravio je jedan uistinu zanimljiv animirani film na kojem je radilo niz akademskih kipara, slikara i animatora. Traje ukupno osam minuta. Iako se čini kratko, pokrivena je gotovo cijela radnja romana. Pogledao sam trailer, a sa svojom publikom pogledat ću film u cjelini, rekao je Frane Herenda u emisiji "Kvarat ure kulture" Radija 057.

Film osim IV križarskog pohoda prati i ljubavnu priča viteza i bogumila Maja i predstojnice benediktinskog samostana Kjonije koji u vrtlogu razaranja, u tajnim podzemnim hodnicima koji vode do mora nalaze spas od pošasti i jedini su svjedoci opustošenog grada.

Scenaristica "1202." je Maja Gregl, dizajner likova i animator Dario Kukić, skladatelj Darko Hajsek, umjetnički direktor Tihoni Brčić, glinenu scenografiju kreirao je Ante Strinić, a dizajneri zvuka su Bojan Kondres i Žana Lončarić.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA