Zabava

STIŽU I IZ BERLINA

Hip hop, a ne dop! u Zadar dovodi poznata imena

U subotu 29. lipnja Udruga U Pokretu In Flux provodi dvanaesto izdanje projekta "URBAN JAM 023 - Hip hop, a ne dop!". Projekt promovira urbanu kulturu kao zdravi pokret za prevenciju ovisnosti.

U subotu 29. lipnja Udruga U Pokretu In Flux provodi dvanaesto izdanje projekta "URBAN JAM 023 - Hip hop, a ne dop!". Projekt promovira urbanu kulturu kao zdravi pokret za prevenciju ovisnosti.

Svake godine Hip hop, a ne dop! okuplja mlade urbane plesače iz šire regije i lokalno stanovništvo, kako bi plesali zajedno i živjeli urbanu kulturu, koju čine MC-ing, DJ-ing, B-Boying i grafiti.

Udruga surađuje sa brojnim klubovima i pojedincima hip hop scene u svrhu razvoja znanja i vještina djece i mladih te popularizacije urbane kulture. Pokrovitelji projekta su Grad Zadar i Zadarska županija a program se odvija u suradnji sa Udrugom Porat iz Zadra.

Program podrazumijeva kuturno-zabavnu manifestaciju sa plesnim točkama, cypherom i plesnim natjecanjem urbanih plesnih stilova Hip hop i B-Boying. Suci natjecanja su Taja Regent Veras (Urban Klan), Klara Carev (CROwd Control), Boris Zovko (B-Dance), Entoni Radman (Yugoslavian Bboys), Toni Cvitanović (B-Dance). Program prati izvedba DJ-a Sinke Fresh iz Zagreba.

Kao gosti nam se pridružuju plesne skupine i udruge iz šire regije: Plesni studio B-Dance iz Mostara, Urban Klan iz Ljubljane, Capoeira Carcara iz Berlina, te Universe Dance Crew i Atomic Dance Factory iz Zagreba.

Iz tradicije Capoeire proizašlo je puno elemenata današnje urbane kulture, osobito plesa. Tako i plesno-borilačko nadmetanje u krugu, koji urbani svijet naziva cypher. On je simbol zajedništva u kojem svatko može pokazati svoje vještine i osobine, okružen sa skupinom koja ga podržava. Stoga je od osobite vrijednosti održavanje cyphera, koji će krenuti od tradicijonalne „rode" sa članovima Capoeira kluba Carcara iz Berlina pod vodstvom mestre Fumaca Sidney Martins. Priključivanjem malih i velikih Hip hop i Breakdance plesača tradicionalni krug preraste u cypher u kojim su dobrodošli i polaznici radionica kao i lokalno stanovništvo. Zatim se u tom krugu održava plesno natjecanje i izvedbe plesnih točaka.

RADIONICE URBANIH PLESOVA
30. lipnja Udruga U Pokretu In Flux provodi tri radionice urbanih plesova za širu javnost sa voditeljima iz Ljubljane, Mostara i Berlina. Radionice su besplatne a prijave se mogu vršiti na mob. 095 3791234 ili FB Udruga u Pokretu IN FLUX. Program se odvija u sklopu projekta Radionice urbanih plesova pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije.

RADIONICA KRUMP by TAYCHI TAJA REGENT VERAS (Ljubljana)
29.06.2019. 10:00 - 11:30 sati plesna dvorana IN FLUX, Zadar

BREAKDANCE by BBOY BAJA TONI CVITANOVIĆ (Mostar)
29.06.2019. 11:30 - 13:00 sati plesna dvorana IN FLUX, Zadar
Bboy Baja dolazi iz Mostara, bavi se plesom gotovo sedam godina, a od tada se pojavljuje kao natjecatelj, sudac ili predavač na raznim natjecanjima. Na radionice će, osim prenošenja dosada stečenog znanja I iskustva, raditi na tome da kroz razne metode pomogne učenicima kako bi otkrili nove načine kretanja. Dosta se bazira na radu u cypheru I općenito raznim aspektima I shvaćanjima breakinga kao takvog. Cilja se na to da se svakog pojedinca potiče kako bi otkrio nešto novo I probudio kreativnost unutar dimenzija svoga plesa, tako da je radionica pogodna za sve dobne granice i skill levele. Glavna svrha radionice nije nužno povećavanje znanje o breaku niti učenje novog poteza, već daljnja spoznaja i otkrivanje individualnih plesnih sposobnosti.


CAPOEIRA by MESTRE FUMACA SIDNEY MARTINS (Berlin)
29.06.2019. 18:00 - 19:30 sati Trg pet bunara, Zadar
Sidney Martins je glumac, majstor capoeire i kulturni menadžer. Rodom iz Brazila, živio i radio je u Rio de Janeiro, Rimu i Berlinu. Osnovatelj je capoeira školi Capoeira Carcara u Rimu i Berlinu i filmske produkcijske kuće Cinema Negro koja promovira afro-brazilijansku kulturu.
Capoeira je brazilijanski nacionalni sport, nastao kao borilačka vještina afro-brazilijanskih robova u 18. stoljeću. Poznata je kao plesno-borilačka vještina po cijelom svijetu koja spaja elemente akrobatike, plesa, samoobrane i glazbe. Capoeira se izvodi u krugu (roda) u kojem capoeiristi pjevaju, plješću i sviraju instrumente, podržavajući dvoje „igrača" u sredini kruga. Capoeira je više od vještine, ona je kultura i životna filozofija koja veliku važnost pridodaje zajedništvu, poštovanju i nenasilju. Prigodna je za sve ljubitelje pokreta, glazbe i druženja. U sigurnom okruženju svatko može isprobati sebe u ovoj zabavnoj ali i zahtjevnoj vještini. A tko padne - taj se može i ustati kažu capoeiristi.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA