SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713909600 AND gallery_id = 10193File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713909600, '10193', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) HNK Zadar krenuo u svoju prvu sezonu, na treningu se pojavila i poznata imena - Vijest - 057info - Zadar

Sport

OČEKUJU ULAZAK U TREĆU LIGU VEĆ DOGODINE

HNK Zadar krenuo u svoju prvu sezonu, na treningu se pojavila i poznata imena

Treneru Joli Butiću odazvalo se 20 igrača, od kojih petoro juniora te trojica igrača na probi

Uoči proloma oblaka sinoć su na Stanovima započele pripreme nogometaša HNK Zadar za novu sezonu. Hoće li ona biti nepogodna poput nevremena koje je slijedilo, ili će momčad poput munje proletjeti kroz ovo natjecanje, brzo ćemo vidjeti, no dio postave koji je ostao i prebačen je iz tinjajućeg NK Zadar ima dovoljno kvalitete za mirnu plovidbu županijskom konkurencijom.

Treneru Joli Butiću odazvalo se 20 igrača, od kojih petoro juniora te trojica igrača na probi. Oni su Jakov Pinčić (vratar), Ivan Tokić, Josip Anić, Filip Anić, Luka Zdrilić, Dino Kulaš, Josip Kevrić, Ivan Anton Vasilj, Luka Begonja, Jure Jerbić, Josip Iveljić, Josip Butić, zatim juniori Anđelo Subašić (vratar), Dorian Rudić, Marko Jurica, Roko Delija, Jakov Šarić te na probi Michael Kulaš (vratar), Luka Erstić i Ante Fain.
Trenera i igrače uoči prvog treninga pozdravio je direktor kluba Damir Knežević.

- Naš cilj je ulazak u viši rang. Date li sve od sebe nema sumnje da ćemo u tome uspjeti, rekao je Knežević, koji je izrazio očekivanje da će momčad krenuti iz Prve županijske lige. Naime, županijski savez nedavno je kao uvjet ulaska u ovaj rang postavio odustajanje NK Zadar s.d. o. o. od igranja u 3. ligi, što se i ostvaruje te se očekuje realizacija dogovora.

Novi trener osvrnuo se na situaciju oko izglednog gašenja NK Zadra i dužnosti koju je prihvatio u novom klubu.

- Mi koji smo ostali ovdje ne trebamo dokazivati svoju odanost klubu. Ako netko ima emocije prema NK Zadru, to sam ja koji sam rođen pet metara od ovog igrališta i ogroman dio svoje karijere proveo u njemu, kao igrač i trener. Boli me što se klub ugasio, ali moramo otvoriti novu stranicu i napraviti sve da budući naraštaji imaju klub kakav zaslužuju, rekao je Butić.

Igrački kadar, ostane li u ovom sastavu, jamči da će se na Stanovima i ove godine igrati dobar nogomet, bez obzira na rang natjecanja - tu su i dalje nekadašnji mladi reprezentativac Luka Begonja, kapetan Jure Jerbić, iskusni igrači Ivan Anton Vasilj, Ivan Tokić... Zvučna imena i za jača natjecanja.

- Njihov ostanak je bio uvjet da se priključim momčadi. Imamo dosta dobru ekipu, nadamo se da ćemo već kroz godinu dana igrati treću ligu, rekao je Butić.

S momčadi radi pet juniora, a nije isključeno da će se priključiti i poneki kadet, kao što je bio slučaj prethodnih godina. Butić će imati samo jednog pomoćnog trenera, Zvonimira Jurića, što je dostatno za ovaj rang natjecanja.

Prozivka HNK Zadar na Stanovima
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA