Zadar

UBRZO ODLUKA O ŽALBAMA

Horvatinčić proveo dan u Zadru - njegova sudbina ponovno je u rukama Županijskog suda

U Zadru je danas viđen zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić. Kako doznajemo, iza njegovog posjeta stoji sudski postupka zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je 2011. godine stradao talijanski bračni par Salpietro.

Na kavi u Zadru danas je viđen zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić. Kako doznajemo, iza njegovog posjeta stoji sudski postupak zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je 2011. godine smrtno stradao talijanski bračni par Salpietro.

Njegova sudbina, naime, ponovno je u rukama vijeća sudaca Županijskog suda u Zadru koji odlučuju o žalbama na treću nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Šibeniku kojom je Horvatinčić osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora. Na presudu su se žalile i obrana, koja je želi oboriti, i tužiteljstvo, odnosno državno odvjetništvo koje kaznu smatra preblagom.

- Danas je održana sjednica vijeća na kojoj su osnove podnesenih žalbi iznijeli branitelji okrivljenika i tužitelji. Nema propisanog roka za donošenje odluke, ali mi ćemo je donijeti vrlo brzo, najvjerojatnije već sljedeći tjedan, rekao nam je sudac Hrvoje Visković.

Podsjetimo, upravo je zadarski sud poništio ranije dvije nepravomoćne presude koje je za ovaj slučaj donijela šibenska sutkinja Maje Šupe.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA