Kultura

NAJAVA SEZONE I GOSTOVANJA HNK ZADAR

Hotel Zagorje otvara sezonu za koju su u Kazalištu morali zaustaviti upis pretplatnika

Novu kazališnu sezonu u zadarskom HNK otvorit će 20. listopada Hotel Zagorje prema književnom predlošku Ivane Bodrožić u izvedbi GDK Gavella.

Novu kazališnu sezonu u zadarskom HNK otvorit će 20. listopada Hotel Zagorje prema književnom predlošku Ivane Bodrožić u izvedbi GDK Gavella.

U autorskom projektu sudjelovala je i Zadranka Lada Petrovski Trenovšek kao koreograf, a priču o Hotelu Zagorje ispričat će plejada hrvatskih glumica. U HNK Zadar najavljena je sezona od 13 predstava za koju je vladalo toliko veliko zanimanje pretplatnika, da su morali zaustaviti upise, istaknuto je na konferenciji za novinare. Prvu premijeru Kredit početkom prosinca odigrat će Alen Liverić i Davor Jureško pod režiserskom palicom Nenni Delmestre. Druga se zove Ružni, a autorski je projekt kojeg će režirati Vjerica Vidov, glumica i sve više redateljica Kazališta lutaka. U zadarskom kazalištu dogovaraju još 10 off programa, najavila je producentica Jadranka Svaguša.

Iako je premijerno izveden 2018. godine, zadarski Balon i dalje gostuje ove godine, a iduće godina pozvani su u Vinkovce te Dubrovnik. Među gostujućim perjanicama produkcije zadarskog kazališta je i Hanibal podzemni koji će se igrati u Osijeku i Puli. A di smo sad moja Stoše putuje u Zagreb baš za Dan grada Zadra. Predstava će gostovati na Bobijevim danima smijeha, a u Noći kazališta igrat će u zadarskom kazalištu.

Drama Usidrene nastale u koprodukciji s Gavellom i PlyDramom iz Splita sudjelovat će na Marulovim danima - najvećem festivalu hrvatske drame te 19. studenog na Međunarodnom festival u Brčkom, najavio je ravnatelj HNK, Renato Švorinić, podsjetivši kako se radi o jako dobrom kazališnom djelu i izvedbi koju će zadarska publika ponovno gledati na proljeće 2022. godine.

Švorinić je posebno najavio i promociju albuma Smile, njegovog pok. prijatelja, najboljeg Django muzičara, gitariste i jazzera, Damira Kukuruzovića.

Na program kazališta reprizirat će se Bolero i Slučaj Mersault, koprodukcije sa Zadarskog kazališnog ljeta.

U kazalištu će se uz radionice, odvijati i program Kava s glumcima, a prvu s Nenni Delmestre najavila je Nena Ninčević Mandić. Hoće li sve to financijski pratiti i Grad Zadar, vidjet će se kod proračuna za dogodine. Mi smo aplicirali prema Gradu Zadru program sezone, kazao je ravnatelj HNK Zadar koji se nada da neće biti manje novca u odnosu na uobičajen iznos.

Kazalište je ponudilo čak tri ciklusa pretplata. Za Premijernu i Mozaik pretplatu, morali su stati na 150 pretplatnika, jer je kapacitet kazališta zbog korona mjera 280 mjesta. Do 15. listopada na pretplate pozvani su i zadarski studenti kojih bude stotinjak po sezoni.

Izbor predstava u ovoj sezoni obećava, a prošla će biti zapamćena što nije otkazana niti jedna predstava unatoč koroni.

Cijena karata i pretplate u zadarskom kazalištu nepromijenjena je od 2003. godine. Dogodine je izvjesno povećanje.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA