Zadar

SASTANAK SA ZRAKOPLOVCIMA U POPODNEVNIM SATIMA

Hranj ipak nije otišao: s Banožićem posjetio vojarnu u Zemuniku

Ministar je zahvalio pripadnicima HRZ-a na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. godine naglasivši kako je u njoj bilo dosta izvanrednih situacija i događaja kao što su pandemija koronavirusa, potres koji je pogodio Zagreb te razorni potres koji je najteže pogodio i razorio Sisačko-moslavačku i okolne županije

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admirala Roberta Hranja posjetio je danas pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku. Podsjetimo, i Banožić i Hranj bili su dio protokola obilježavanja akcije jutros u Zadru, ali je nakon pojave HOS-ovaca s ustaškim simbolima predsjednik Zoran Milanović kao vrhovni zapovjednik naložio Hranju i drugim zapovjednicima da napuste Zadar.

Nazočnima se u Zemuniku uvodno obratio zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec, nakon čega su zapovjednik 93. krila, pukovnik Krešimir Ražov i zapovjednik Središta za obuku HRZ-a „Rudolf Perešin", brigadir Goran Huljev održali prezentacije o radu 93. krila i Središta za obuku.

Tom prigodom, ministar Banožić je uputio čestitku povodom 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica 93, posebno zahvalivši onima koji su u njoj sudjelovali. Također je zahvalio pripadnicima HRZ-a na doprinosu i predanom radu tijekom 2020. godine naglasivši kako je u njoj bilo dosta izvanrednih situacija i događaja kao što su pandemija koronavirusa, potres koji je pogodio Zagreb te razorni potres koji je najteže pogodio i razorio Sisačko-moslavačku i okolne županije.

„Hrvatska vojska je u saniranju svih tih izvanrednih situacija dala ogroman i nemjerljiv doprinos, a posebno se to odnosi na vas zrakoplovce, pilote i tehničare, koji ste sudjelovali u transportu bolesnika iz Sisačko-moslavačke županije, prijevozu COVID pozitivnih bolesnika te hitnom transportu pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji su sudjelovali u izvlačenju naših građana zarobljenih ispod ruševina. Hvala vam na tome! Hrvatska vojska pokazala je još jednom kako je uvijek spremna nesebično pomoći našem narodu kada je to potrebno", rekao je ministar obrane.

Ministar je istaknuo i doprinos pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u protupožarnoj sezoni te rekao kako je Vlada RH početkom siječnja ove godine usvojila Prijedlog programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini.

Kao strateške i ključne projekte Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ministar je istaknuo višenamjenski borbeni avion te opremanje helikopterima Black Hawk, naglasivši pritom i važnost ulaganja u ljudske potencijale. Rekao je kako je sigurnost pilota i letenja apsolutni prioritet, a prisjetio se i četvorice pilota koji su nas napustili u 2020. godini.

Na kraju posjeta ministar se još jednom zahvalio svima na trudu i zalaganju te poželio puno uspjeha u radu u ovoj godini.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA