Zadar

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE U POLIČNIKU

Hrvatske ceste prodaju dionice u Cestama Zadarske županije

Jedna od zanimljivijih točaka je prodaja udjela kojega Hrvatske ceste imaju u Cestama Zadarske županije

Sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se u srijedu 21. listopada u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku. S obzirom na nemogućnost održavanja sjednice u Domu županije uz pridržavanje propisanih protuepidemijskih mjera, županijski vijećnici morat će do Poličnika, a prijave za „aktualni sat" bit će moguće uoči samog početka sjednice upisivanjem u listu kod ulaza u dvoranu.

Vijećnici bi na sjednici trebali prihvatiti izvješća o radu upravnih tijela Zadarske županije, Županijske uprave za ceste, Narodnog muzeja, Kazališta lutaka, Zajednice tehničke kulture itd. Općoj bolnici Zadar odobrit će se davanje u zakup poslovnih prostora u zgradi Poliklinike, a Psihijatrijskoj bolnici Ugljan suglasnost za raspolaganje imovinom u svrhu nabave prehrambenih proizvoda, lijekova, radne i zaštitne odjeće...

Jedna od zanimljivijih točaka je prodaja udjela kojega Hrvatske ceste imaju u Cestama Zadarske županije. Trgovačko društvo „Ceste Zadarske županije" d.o.o. privatizirano je 2002. godine, na način da su u temeljnom kapitalu zastupljeni zaposlenici i bivši zaposlenici sa 55%, Zadarska županija sa 35% i „Hrvatske ceste" d.o.o. sa 10% udjela. Tada je udio državne tvrtke vrijedio 676.000 kuna, no kako je temeljni kapital u zadnjih 18 godina povećan na 21,6 milijuna kuna, udio Hrvatskih cesta sada je preko 2 milijuna kuna.

U svom zahtjevu za suglasnosti Hrvatske ceste nisu precizirale zašto prodaju svoj udio, a kako su u zaglavlju zahtjeva navele da se udjel prodaje Istarskim cestama, izgledalo je kao da će ta tvrtka kupiti udjel u zadarskim. Ipak, radi se o tome da su greškom perslikale memorandume poslane na adrese svih županijskih ispostava, pa će na jednak način prodati udjel u zadarskim, kao u istarskim cestama.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA