Biznis

USPJEH ZADARSKE TVRTKE NA NATJEČAJU

HSTec povukao 1.8 milijuna kuna: Razvit ćemo robotsku stanicu i otvoriti nova radna mjesta

Jedino poduzeće iz Zadarske županije koje je ostvarilo bespovratnu potporu na nedavnom natječaju Inovacije u S3 područjima je HSTec s dobivenih 1,8 milijuna kuna za razvoj novog globalno inovativnog proizvoda u segmentu automobilske industrije.

Jedino poduzeće iz Zadarske županije koje je ostvarilo bespovratnu potporu na nedavnom natječaju Inovacije u S3 područjima je HSTec s dobivenih 1,8 milijuna kuna za razvoj novog globalno inovativnog proizvoda u segmentu automobilske industrije.

Riječ je o projektu „Inovacija organizacije poslovanja tvrtke HSTec d.d. u cilju komercijalizacije globalno inovativnog proizvoda HSR-VMS" ukupne vrijednosti 4,9 milijuna kuna.

Očekuje se da će rezultati provedbe projekta biti povećanje prihoda od prodaje za 12,5% te povećanje broja zaposlenih kroz otvaranje šest novih radnih mjesta. Projekt će trajati 18 mjeseci, a usklađen je s S3 tematskim područjem Promet i mobilnost, podtematsko područje Proizvodnja dijelova i sustava visoke dodane vrijednosti za cestovna i željeznička vozila, javljaju iz te uspješne zadarske tvrtke.

Tvrtka HSTec već 23 godina posluje na specijaliziranom i vrlo uskom tržišnom segmentu pogonske tehnike i robotske automatizacije. Bave se razvojem, projektiranjem i izradom pogonske tehnike, izradom specijalnih komponenti strojeva, robotskom automatizacijom, servisom i optimizacijom pogonske tehnike te razvojem specijalnih strojeva za staklarsku industriju.

Namjera ovog projekta je priprema za proizvodnju i komercijalizaciju novog, inovativnog proizvoda - autonomne robotske stanice za automatizaciju proizvodnje i kontrole automobilskih dijelova - HSR-VMS (HSTec Robotic station - Visual Measuring System). Ovaj inovativni proizvod doprinosi poboljšanju učinkovitosti u proizvodnom procesu i smanjenom rasipanju resursa zbog nedovoljno povezanih proizvodnih procesa.

„Fokus kompanije je visoko specijaliziran globalni tržišni segment u kojem kupci iz različitih sektora proizvodnje zahtijevaju potpuno prilagođena tehnička rješenja poput robotskih ruku koja odgovaraju njihovim specifičnim potrebama. Na globalnom tržištu automobilske industrije ovaj proizvod predstavlja ujedno i globalnu inovaciju, zbog značajnog unaprjeđenja u odnosu na postojeća rješenja na svjetskom tržištu", istaknuo je Željko Goja, predsjednik Nadzornog odbora i savjetnik za razvoj u kompaniji.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA