Zadar

ŽUPAN U OBILASKU ŠKOLA ZA ŽIVOT

I učenici seoskih škola u okolici Benkovca učit će na tabletima

Grad Benkovac je donirao 88 tableta za ostale učenike u 11 područnih škola (drugih, trećih i četvrtih razreda Područnih škola) kako bi se izbjegle osjetljive razlike u radu kombiniranih razrednih odjela u Područnim školama

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je u petak, 12. listopada 2018. godine dvije zadarske škole koje su u eksperimentalnom programu "Škola za život" Ministarstva znanosti i obrazovanja - Strukovnu školu Vice Vlatkovića i Osnovnu školu Benkovac.

Eksperimentalnim programom u Vice Vlatkovića obuhvaćena su dva 1. razreda- Tehničari za računalstvo i Tehničari za vozila i vozna sredstva. Učenici su dobili besplatne udžbenike i tablete jer se 30% sadržaja odrađuje digitalno. Novim kurikulumom učenici su lišeni suvišnih informacija, nova nastavna metoda kroz koju se želi da učenici sudjeluju u nastavi i da se razvija njihovo samopouzdanje, njihova razmišljanja i darovitosti.

Župan Božidar Longin ovom je prilikom rekao da je ponosan na ovu strukovnu školu koja je jedna od najboljih u Hrvatskoj: „Mislim da su djeca ovaj novi program izvrsno prihvatila, a ono što je najvažnije ovime ih pripremamo da kad završe školu odmah mogu početi raditi", rekao je župan Longin čestitajući ravnatelju na trudu i projektu kojega su, zajedno sa Županijom, uspjeli povući.

U pratnji svojih suradnika zatim je posjetio Osnovnu školu u Benkovcu u kojoj novi program obuhvaća sve prvašiće (uključujući i područne škole), sve učenike petih razreda, te učenike sedmih razreda za predmete fizika, kemija i biologija. Tako besplatne udžbenike i tablete u OŠ Benkovac ima ukupno 250 učenika.

Kako bi se nastava mogla nesmetano odvijati na suvremenoj tehnologiji, Zadarska županija je dala 100.000 kuna za internetsku infrastrukturu, dok je Grad Benkovac kupio dodatnih 88 tableta kako bi svi učenici imali mogućnost pratiti nastavu putem novih tehnologija.

„Prateći i podržavajući Projekt Grad Benkovac je donirao 88 tableta za ostale učenike u 11 područnih škola (drugih, trećih i četvrtih razreda Područnih škola) kako bi se izbjegle osjetljive razlike u radu kombiniranih razrednih odjela u Područnim školama. Ministartvo znanosti i obrazovanja je također financirao i opremanje Informatičkog kabineta sa 60.000 kn i opće opremanje škole u skladu s brojem učenika sudionika sa 25.000 kn. To obuhvaća opremanje škole s najpotrebnijom opremom i nastavnim pomagalima predloženim od strane same škole: kao npr. računala , projektori, 3 pametne ploče, didaktička oprema za kabinete fizike , kemije , biologije i slično", rekao je ravnatelj škole Tonći Kuman.

Župan Božidar Longin ovom je prilikom rekao kako i ova škola ide u korak s vremenom, da su djeca i profesori zadovoljni te da nam je cilj djecu pripremiti za život, da budu korisni društvu u kojem živimo. „ Ova škola ima najbrži Internet u županiji i slijedi ključne riječi za daljnji razvoj - kompjuterizacija, informatika, komunikacija i inovacija", rekao je župan .

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA